REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Alytaus vaikų globos namuose – pramogų žvaigždyno spindesys

A. Pilypaitė: išvakarėse bijojau, kad nesugebėsiu prieiti prie šių vaikų

Plačios šypsenos ir nuoširdžios pastangos įkvėpti optimizmo tiems, kuriems to itin trūksta. Tokios šiltos nuotaikos pasitiko Alytaus vaikų globos namų auklėtinius, kurie sulaukė išskirtinio dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas vaikų rankose

Šiuose globos namuose rengdami akciją „Į vaikų globos namus – su knyga!“ apsilankė gausus desantas žinomų žmonių. Su vaikučiais bendravo dainininkė Asta Pilypaitė, televizijos veidas Loreta Sungailienė, žurnalistas Giedrius Leškevičius, aktorė ir šokėja Dalia Michelevičiūtė, televizijoje dirbantis Vytenis Pauliukaitis, šokėjas Vadimas Šuško ir daug kitų.

REKLAMA

„Nusijuok, viską pakeist gali. Viskas yra jūsų rankose ir tik jūs esate savo likimo kalviai. Tik nuo jūsų priklauso, kokiais žmonėmis tapsite. Jeigu norite daug pasiekti, turite dirbti iš visos širdies ir jums tikrai pasiseks“, - su šypsena pozityvius patarimus dalijo A. Pilypaitė.

Balsas.lt kalbinama dainininkė atviravo, kad išvakarėse šiek tiek nerimavo, nes daug galvojo, kaip jai reikės bendrauti su vaikų globos namų auklėtiniais: „Tačiau atvykus čia ir pradėjus bendrauti su vaikais tarsi akmuo nuo širdies nukrito. Kartu padainavome keletą dainų, drauge paskaitėme gražią pasaką – visi labai šiltai ir nuoširdžiai pabendravome. Gaila, kad tokių akcijų yra tiek mažai.“

REKLAMA
REKLAMA

Pritrūko gražios vaikystės

Renginyje apsilankiusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė akcentavo, kad svarbiausia visų problemų apsuptyje yra nepamiršti pačių mažiausiųjų, kuriems likimas pagailėjo gražios vaikystės, kurie liko nuskriausti, nes gimė socialinių įgūdžių neturėjusiose šeimose.

„Vaikų globos namuose yra daug problemų. Niekas to neslepia, tačiau yra nuosekliai dirbama, kad tų bėdų nebeliktų. Kaip girdėjome šiuose Alytaus globos namuose gyvena kone daugiausiai vaikų (vienoje vietoje) ne tik Lietuvoje, bet greičiausia ir visoje Europoje. Tokia situacija nėra normali“, - pabrėžė A. Pabedinskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsidėkodami dėmesį parodžiusiems žinomiems Lietuvos žmonėms, vaikų globos namų auklėtiniai scenoje atliko keletą dainų. Vaikai taip pat itin aktyviai dalyvavo specialiai surengtoje viktorinoje, kur vienas per kitą šaukdami bandė įminti mįsles.

Ir pabaigai... Vienas apie ketverių-penkerių metų globotinis staiga įbėga į koridorių ir netardamas raidžių „š“ ir „č“ garsiai išrėkia klausimus: „Kur sveciai? Ar sveciai isvaziavo?“. O pamatęs, jog svečiai dar likę ir tik rengiasi išeiti, puola vienai iš viešnių į glėbį. Taip šilta ir paprasta. Tad kartais užtenka tiek nedaug...  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų