• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnius, balandžio 2 d. (BNS). Siekiant užkirsti kelią korupcijai, policija siūlo numatyti tvarką, kad už kyšio ėmimą ar drausmės pažeidimus atleistas pareigūnas grąžintų valstybės investicijas į jį, sako Policijos departamento atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką mes siūlome, iš tiesų yra pritraukimas, pririšimas šito pareigūno prie sistemos. Tai yra, valstybė investuotų šiek tiek į jo socialines garantijas, į jo gyvenimą, į jo mokymąsi, o pareigūnas, jeigu būtų atleistas iš sistemos dėl neigiamų motyvų, pavyzdžiui, paėmęs kyšį, arba už kokius nors drausminius pažeidimus, turėtų apmokėti visą sumą, kurią valstybė skyrė, investavo į jį“, – Žinių radijo laidai „Skaidrumo linija“ sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis

REKLAMA

„Mes manome, kad tai motyvuotų ir skatintų pareigūną saugoti, branginti savo darbo vietą. Tai būtų puiki priemonė kovojant su pareigūnų korupcija pareigūnų“, – kalbėjo R.Matonis.

Toje pat laidoje Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius teigė, kad korumpuoti kelių policininkai per mėnesį iš kyšių susirenka daugiau nei uždirba generalinis komisaras ar ministrai.

Policijai skiriamas finansavimas nuo 2008 iki 2013 metų yra sumažėjęs daugiau kaip 210 mln. litų. Tokį skaičių kalbėdamas Seime praėjusią savaitę pateikė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų