REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„HUB Vilnius“ centre atidaryta unikalaus dizaino konkurso „Ateities darbo vieta“ dalyvių darbų paroda bei apdovanoti geriausių projektų autoriai. Būsimieji architektai ir dizaineriai varžėsi savo idėjomis, kaip turėtų atrodyti originali ir ergonomiška ateities darbo vieta. Konkurso laimėtoja, vertinimo komisijos sprendimu, tapo trečiakursė Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentė Živilė Markevičiūtė, kurios idėją baldų gamybos ir projektavimo įmonė „Ergolain” netrukus pavers realybe.

REKLAMA
REKLAMA

Ž. Markevičiūtės darbo vietos projektas pelnė vertinimo komisijos simpatijas savo kompaktiškumu, praktiškumu ir netikėta konstrukcija – darbo stalą kartu su kėde galima nesunkiai sulankstyti ir perkelti į kitą vietą. Būtent todėl, pasak autorės, ji šią mobilią darbo vietą pavadino „Sakvojaž“.

REKLAMA

„Vos išgirdusi konkurso pavadinimą – iškart pagalvojau, kad tai turi būti kažkas mažo ir lengvo, kad darbuotojas nebūtų įpareigotas likti vienoje patalpoje. Kartu su dėstytoja Rasa Mazuriene ėmėme vystyti sumanymą, kad konstrukcija galėtų susilankstyti į, pavyzdžiui, lagaminą. Tada ėmiausi konkrečių detalių – stalo kojų, kėdės ir kt“, – sako Ž. Markevičiūtė.

Pagrindinį prizą – kelionę į tarptautinę baldų parodą Milane „I saloni“ – nugalėtojai įteikdamas „Ergolain“ vadovas Romualdas Bėkšta pabrėžė, kad panašios kūrybiškumą ugdančios ir verslą įtraukiančios iniciatyvos yra svarbios tiek studentams,tiek verslininkams.

REKLAMA
REKLAMA

„Verslo atstovams yra svarbu skatinti studentų idėjas ir kūrybiškumą, o jauniesiems kūrėjams – sulaukti palaikymo ir patarimų. Todėl mes esame reikalingi jums, o jūs – mums“, – savo sveikinimo kalboje pažymėjo R. Bėkšta.

„Ergolain“ vadovas pažadėjo, kad gaminant „Sakvojaž“ būtinai bus konsultuojamasi su jaunąja dizainere.

„Tai, kad mano projektas bus įgyvendintas ir juo naudosis „HUB Vilnius“ nariai, yra didžiulis laimėjimas. Juk kartais pradedantiesiems dizaineriams reikia nueiti kryžiaus kelius tam, kad jų idėjos surastų gamintoją ir išvystų dienos šviesą. Todėl labai džiaugiuosi kelialapiu į Italiją, tačiau ypač vertinu man suteiktą progą išpildyti sumanymą ir nekantrauju susitikti su gamintojais“, – teigia nugalėtoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ergolain” bei „HUB Vilnius” organizuotame konkurse, kuriame varžėsi 28 projektai, paskatinamuoju prizu taip pat buvo apdovanotas Vilniaus dizaino kolegijos pirmakursis Robertas Bajarskas, o „HUB Vilnius” simpatijos atiteko inžinerinius mokslus į Lietuvą atvykusio studijuoti Ozgun Bicak projektui. Padėkos dovanėles už kūrybingų studentų skatinimą buvo įteiktos ir prizininkų dėstytojams.

Dalyvių darbus peržiūrėjo ir vertino architektai Rasa Ambrasienė, Alma Palekienė, Viačeslavas Malenko, taip pat žiniasklaidos bei konkurso organizatorių atstovai. Šis konkursas yra vienas iš dizaino ir verslo idėjas sujungiančio projekto „Ateities darbo vieta“ etapų. Gegužės mėnesį esami ir būsimi „HUB Vilnius“ nariai galės varžytis dėl galimybės pirmiesiems nemokamai užimti naująją ateities darbo vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų