• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos užsienio reikalų ministras Džulijus Tercis (Giulio Terzi) atsistatydino dėl vyriausybės sprendimo į Delį teismui išsiųsti du italus jūrų pėstininkus, kaltinamus dviejų žvejų iš Indijos nužudymu, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

"Mano abejonės dėl jūrų pėstininkų išsiuntimo atgal į Indiją nebuvo išklausytos", - Italijos parlamentui sakė Dž. Tercis.

REKLAMA

Dėl šio incidento kilo didelis diplomatinis ginčas tarp Indijos ir Italijos. Jūrų pėstininkai teigė 2012 metų vasarį nušovę žvejus, nes juos palaikė piratais. Tuo metu kariškiai saugojo Italijos naftos tanklaivį.

"Nebegaliu būti šios vyriausybės dalimi, - teigė ministras. - Atsistatydinu, nes 40 metų tvirtinau ir dabar dar labiau tvirtinu, kad šalies garbę, jos ginkluotąsias pajėgas ir Italijos diplomatiją reikia saugoti. Atsistatydinu, nes palaikau šiuos jūrų pėstininkus ir jų šeimas".

Indijos vyriausybė praėjusį mėnesį leido dviem kaltinamiems jūrų pėstininkams Masimilianui Latorei (Massimiliano Latorre) ir Salvatorei Džironei (Salvatore Girone) grįžti namo balsuoti Italijos parlamento rinkimuose. Kai jie nurodytu laiku negrįžo į Indiją, Indijos Aukščiausiasis teismas uždraudė Italijos ambasadoriui išvykti iš šalies. Į tai atsakydama Italijos vyriausybė praėjusį ketvirtadienį pranešė, kad parsiųs jūrų pėstininkus atgal į Indiją, kur jie bus teisiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų