• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalas „Softpedia“ pasidalino tam tikromis ekspertų prognozėmis, kurios susijusios bus būsimais planšetiniais kompiuteriais, gausiančiais operacinę sistemą „Windows Blue“. Šaltinių teigimu, mes pamatysime gana nebrangius mobilius įrenginius su 7-8 colių įstrižainės ekranais. Tokia kaina suteiktų kompanijai „Microsoft“ galimybę konkuruoti su analogiškais „Google“, „Amazon“, „Apple“ ir „Samsung“ produktais.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad planšetiniai kompiuteriai su 7 ir 8 colių įstrižainės ekranais bei operacine sistema „Windows Blue“ kainuos nuo 199 iki 349 JAV dolerių. Tai yra žymiai mažiau, nei dabartinių įrenginių su „Windows 8“, kurių kaina prasideda nuo 499 JAV dolerių. Jei šios prognozės taps realybe, „Microsoft“ šansai sėkmingai konkuruoti planšetinių kompiuterių rinkoje žymiai padidės. Savo ruožtu pati kompanija iš Redmondo šios informacijos nekomentuoja.

Priminsime, kad „Windows Blue“ kol kas nėra tiksliai apibrėžtas produktas, nors dauguma ekspertų sutinka, kad tai bus savotiškas operacinės sistemos „Windows 8“ atnaujinimų paketas (Service Pack), kuris pasirodys šių metų antroje pusėje. Savo ruožtu, tikrai nauja operacinė sistema bus „Windows 9“, kurios debiuto laukiama 2014 metų lapkričio mėnesį, tuo tarpu „Windows 9 beta“ pasirodymo tikimasi kitų metų pradžioje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų