REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiprui naktį pavyko pasiekti susitarimą su kreditoriais dėl 10 mlrd. eurų finansinės pagalbos, tačiau dėl to šalis bus priversta uždaryti antrą pagal dydį šalies banką, o indėlininkai, kurių indėliai buvo neapdrausti, patirs didelių nuostolių, skelbia „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Sutarimas su Europos Sąjungos, Europos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo vadovais buvo pasiektas likus kelioms valandoms iki nustatyto termino.

REKLAMA

Numatoma, kad antro pagal dydį šalies banko „Popular Bank“, dar žinomo kaip „Laiki“, veikla bus stabdoma, o apdrausti indėliai, nesiekiantys 100 tūkst. eurų, bus perkeliami į didžiausią šalies banką „Bank of Cyprus“. Taip bus sukurtas vadinamasis gerasis bankas.

Didesni nei 100 tūkst. eurų indėliai abiejuose bankuose bus įšaldyti ir panaudoti „Laiki“ skoloms padengti bei „Bank of Cyprus“ rekapitalizuoti.

Skaičiuojama, kad įšaldžius indėlius „Laiki“ bus surinkta 4,2 mlrd. eurų.

Naujajame plane atsisakyta idėjos apmokestinti indėlius visuose šalies bankuose – šiam planui praėjusią savaitę nepritarė Kipro parlamentas.

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble teigė, kad dėl naujosios schemos politikams balsuoti nereikės, nes jau anksčiau buvo priiimti įstatymai, leidžiantys išskaidyti bankus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų