REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Generalinis prokuroras Darius Valys teigia, kad penktadienį arba vėliausiai pirmadienį paaiškės, ar bus Seimo laikinajai komisijai perduota filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas Laimutės Stankūnaitės vaiko perdavimas.

REKLAMA
REKLAMA

LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ generalinis prokuroras D. Valys teigė, kad sprendimas bus priimtas penktadienį arba vėliausiai pirmadienį. Filmuotos medžiagos prašė Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės teisinio imuniteto panaikinimo. „Laikinosios Seimo komisijos narių prašymas yra gautas. Šis prašymas yra perduotas ikiteisminį tyrimą organizuojančiai prokurorei, laukiame jos sprendimo. [...] Sprendimas bus priimtas šiandien arba vėliausiai pirmadienį“, – LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ sakė Generalinis prokuroras D. Valys.

REKLAMA

„Mūsų nuomone, šis vaizdo įrašo pateikimas yra ribojamas įstatymo. Šiuo atveju nukentėjusioji yra mažametė, o įstatymas dėl šios kategorijos bylų yra griežtas – tokie duomenys neskelbiami“, – aiškino D. Valys.

Kalbėdamas apie Seimo nariams perduotą rašytinę vaizdo medžiagos kopiją, jis teigė, kad tai informatyvesnis šaltinis.

„Mano nuomone, rašytinė kopija yra informatyvesnė nei vaizdo medžiaga, nes ten yra ir specialistų išvados dėl L. Stankūnaitei padarytų sužalojimų, liudytojų parodymai apie dalykus, kurių nematyti vaizdo įraše“, – LRT televizijai sakė Generalinės prokuratūros vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad laikinoji Seimo komisijos nariai iš prokurorų negavo vaiko paėmimo operacijos įrašo. Teisėsauga argumentavo, kad tokia bylos medžiaga neviešinama, nes joje užfiksuotas nukentėjęs nepilnametis asmuo.

Anksčiau buvo numatyta, kad komisija turi baigti darbą iki 25 d. ir paruošti rezoliucijos projektą, kuriuo pasisakys už arba prieš tenkinimą generalinio prokuroro prašymo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo narės N. Venckienės laisvę.

Su tokiu prašymu į Seimą generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi sausio 15 d. Jis iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N. Venckienei pateikti įtarimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak generalinio prokuroro, ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą.

Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 m. metų gruodžio 16-ąją nusprendė N. Venckienės mirusio brolio D. Kedžio ir jo sugyventinės L. Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N. Venckienė, perduoti motinai.

Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas 2012 m. gegužės 17-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų