REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kipro ministrų kabinetas ketvirtadienį susirinko į neeilinį posėdį dėl "plano B". Bus tariamasi, kaip gauti Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo paramą. Apie tai praneša "Eubusiness".

REKLAMA
REKLAMA

Kipro politikai rasti sprendimą iš susidariusios padėties laiko teturi iki pirmadienio. Kovo 25 d. finansinė pagalba iš Europos centrinio banko bus nutraukiama, o toks žingsnis sužlugdytų Kipro bankų sektorių.

REKLAMA

Vyriausybė ketvirtadienį paragino nepasiduoti panikai. Ji analizavo planą, kuriuo būtų pažabotas chaosas, kilęs po to, kai buvo pasiūlytas vienkartinis bankuose laikomų indėlių mokestis. Planą sudaro sumanymas įkurti "bendrą investicijų fondą", kuris, anot žiniasklaidos, nacionalizuotų kaupiamųjų lėšų fondus, taip pat būtų siūlomos obligacijos, kurių palūkanos būtų mokamos iš būsimų gamtinių dujų pajamų. Šį planą pirma turi patvirtinti vyriausybė, po to jis bus pateiktas svarstyti parlamentui. Manoma, kad parlamento posėdis taip pat vyks ketvirtadienį.

Graikijos centrinis bankas paneigė pasklidusius gandus, kad antras pagal dydį Kipro bankas "Popular Bank", graikiškai vadinamas "Laiki", užsidarys visam laikui. Šalia parlamento susirinkę protestuotojai, laukiantys nutarimo, iškėlė plakatus, skelbiančius "Šalin rankas nuo "Laiki" ir "Dabar "Laiki", o kas toliau?"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų