REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį virš Vatikano rūko ne tik juodi ir balti dūmai. Grupė moterų, kurios teigia esančios kunigės, iš balkono prie Šv. Petro aikštės paleido rožinius dūmus, reikalaudamos moterų įšventinimo, pranešė "USA Today".

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio vakarą iš Siksto koplyčios kamino pakilo balti dūmai. Tai reiškia, kad 115 į konklavą susirinkusių kardinolų išrinko naują popiežių. Anksčiau trečiadienį pakilo juodi dūmai, kurie reiškė, kad popiežius dar neišrinktas. Protestavusios Moterų įšventinimo konferencijos narės pamėgdžiojo šį ritualą. Organizacijos narės paleido rožinius dūmus ir pranešimu paskelbė, kad Romos katalikų bažnyčiai reikia lyderio, kuris būtų atviras dialogui ir visuose bažnyčios valdymo lygiuose pripažintų mergaičių ir moterų išmintį.

REKLAMA

Moterų įšventinimo konferencijos narės trečiadienį buvo ne vienintelės protestuotojos Vatikane. Trečiadienį policija Šv. Petro aikštės pakraštyje sulaikė dvi pusnuoges "Femen" protestuotojas. "Femen" aktyvistės anksčiau yra protestavusios prieš Vatikano poziciją dėl tos pačios lyties asmenų santuokų.

Kiti žadėjo rengti demonstracijas dėl savo asmeninių reikalavimų. Krepšinio žvaigždė Denisas Rodmanas (Dennis Rodman) taip pat atvyko į Vatikaną. Jis norėjo, kad kardinolas Pyteris Turksonas (Peter Turkson) iš Ganos taptų pirmuoju juodaodžiu popiežiumi.

Vis dėlto kardinolai nematė jokių protestų. Kol vyko konklava, jiems buvo leidžiama vaikščioti tik per Siksto koplyčios sodą iš Vatikano viešbučio į koplyčią ir atgal.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų