REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čiuožėjų Deivido Stagniūno ir Isabelos Tobias viltims atstovauti Lietuvai kitų metų Sočio olimpinėse žaidynėse dar mažiau galimybių išsipildyti.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos pilietybė negali būti suteikta kitais nei Konstitucijoje numatyta atvejais, o dvigubos pilietybės atvejai turėtų likti tik išimtis. Tokį verdiktą paskelbė Konstitucinis Teismas (KT), atsakydamas į Prezidentės Dalios Grybauskaitės kreipimąsi išaiškinti, ar įstatymų leidėjas gali vadovautis nuostata, kad dvigubos pilietybės atvejų nereikia riboti.

REKLAMA

Sausio mėnesį pasirašytame dekrete Prezidentė taip pat prašė teismo išaiškinti KT nutarimų nuostatas, pagal kurias Lietuvos pilietybė užsienio valstybės piliečiui, asmeniui be pilietybės gali būti suteikta išimties tvarka, kai toks asmuo turi ypatingų nuopelnų Lietuvos valstybei ir yra integravęsis į Lietuvos visuomenę. Ji prašė išaiškinti, ar nepadarius Konstitucijos pataisų, įstatymu gali būti nustatyti kiti pilietybės suteikimo išimties tvarka atvejai ir sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, sulaukė neigiamo Pilietybės komisijos patarimo ir išimties tvarka nesuteikė Lietuvos pilietybės JAV pilietei, šokėjai ant ledo, lietuvio Deivido Stagniūno partnerei Isabellai Tobias.

D. Stagniūnas ir I. Tobias atstovauja Lietuvai visose didelėse dailiojo čiuožimo turnyruose, išskyrus olimpinį. Tam, kad ši pora čiuožtų olimpinėse žaidynėse, reikalinga, kad I. Tobias turėtų lietuvišką pasą.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė žiniasklaidos išvadomis, kad KT išaiškinimas galutinai užkirto I. Tobias ir D. Stagniūnui kelią į olimpiadą, nepasitiki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Iš tų nuotrupų, kurios yra spaudoje, mes nesprendžiame. Prašysime teisininkų, kad sprendimą mums išaiškintų. Bet manau, kad čiuožti olimpinėse žaidynėse šiai porai nėra neįmanoma. O dabar jiems galime tik palinkėti, kad jie kuo geriau pasirodytų pasaulio čempionate,” – kalbėjo LTOK vadovė.

Lietuvos čiuožėjų pora ketvirtadienį startuos pasaulio pirmenybėse, vykstančiose Ontarijuje, Kanadoje.

Tam, kad patektų į olimpines žaidynes čiuožėjams reikia ne tik lietuviškų pasų, bet ir užimti pasaulio pirmenybėse ne žemesnę vietą nei 19-a. Tiek pasaulio pirmenybių dalyvių iškovos tiesioginius kelialapius į Sočį.

Ingvaras Butautas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų