• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiariausias futbolo tinklapis pasaulyje goal.com paskelbė turtingiausių planetos futbolininkų penkiasdešimtuką. Pirmoje sąrašo vietoje, kaip ir praėjusiais metais, rikiuojasi Paryžiaus „Saint Germain“ klubo saugas Davidas Beckhamas, kurio turto vertė – net 175 milijonai svarų.

Populiariausias futbolo tinklapis pasaulyje goal.com paskelbė turtingiausių planetos futbolininkų penkiasdešimtuką. Pirmoje sąrašo vietoje, kaip ir praėjusiais metais, rikiuojasi Paryžiaus „Saint Germain“ klubo saugas Davidas Beckhamas, kurio turto vertė – net 175 milijonai svarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sausio mėnesį iš Los Andželo „Galaxy“ klubo (JAV) į Europą persikėlęs anglas yra bene ryškiausias futbolo veidas. Jį būtų galima drąsiai vadinti žmogumi, pradėjusiu erą, kai visame pasaulyje gerai žinomas futbolininkas yra ne tik puikus atletas, bet tampa savotiška mados ikona ir net verslo veidu.

REKLAMA

„Manchester United“, Madrido „Real“, „Milan“ ir „Galaxy“ ekipose žaidęs futbolininkas per savo karjerą iškovojo čempionų titulą trijose šalyse (Anglijoje, Ispanijoje ir JAV), o šį sezoną turi puikią galimybę savo trofėjų kabinete pasikabinti ir Prancūzijos čempiono medalį.

Nors D.Beckhamui jau 37 metai, jis toliau demonstruoja puikią sportinę formą ir neaišku kada žada baigti profesionalo karjerą. Visgi, žinant, kad futbolininko karjeros saulėlydis jau ne už kalnų, faktas, kad per 2012 metus jis uždirbo apie 20 milijonų svarų vien iš įvairių reklaminių kampanijų, atrodo įspūdingai. O juk prie šio skaičiaus dar reikėtų pridėti ir klube gaunamą algą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais pagrindines pajamas jis gavo iš reklamos sutarčių su vaisvandenių gamintoja „Diet Pepsi“, sporto inventoriaus gamintoja „Adidas“ ir drabužių parduotuvių tinklu „H&M“, o dalyvavimas Londono Olimpinėse žaidynėse jam atvėrė kelius į naujas sutartis su elektrotechnikos gamintoja „Samsung“ ir maisto produktų parduotuvių tinklu „Sainsbury‘s“.

D.Beckhamas taip pat valdo ir ne vieną kompaniją, generuojančią jam pelną. Vien futbolininko įvaizdžio pardavimu užsiimanti „Footwork Productions“ įmonė žaidėjui nuo 2002 iki 2009 metų atnešė apie 75 milijonus svarų pelno. Anglas taip pat valdo ir „Beckham Ventures“, „Beckham Brand“ ir kt. Žaidėjas taip pat daug pinigų yra uždirbęs iš savo autobiografinių knygų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PSG klubas, kurį D.Beckhamas papildė vos prieš pusantro mėnesio, už penkių mėnesių sutartį žaidėjui sumokės apie 3,4 milijono svarų, tačiau visus pinigus anglas žada paaukoti labdarai. Tuo tarpu klubo vadovai tikisi, kad iki šio sezono pabaigos jiems pavyks parduoti apie 150 tūkstančių futbolininko marškinėlių. 

Antras turtingiausių pasaulio futbolininkų sąraše rikiuojasi „Barcelona“ klubo atakų lyderis Lionelis Messi. Pastaruosius ketverius metus geriausio planetos futbolininko apdovanojimą („Ballon d‘Or“) laimėjęs argentinietis nuo turtingiausio D.Beckhamo atsilieka 60 mln. svarų.

REKLAMA

2012 metais net 91 įvartį visuose turnyruose pelnęs ir pasaulio rekordą pasiekęs L.Messi yra dar tik 25-erių metų, tačiau jau valdo 115,5 milijonų svarų vertės turtą. Praėjusiais metais kilo ir jo alga „Barcelona“ klube – nuo 172 iki 251 tūkstančių svarų per savaitę + premijos.

Argentinos rinktinės narys gali pasigirti dvejomis prabangiomis vilomis Barselonoje ir gimtajame Rosarijo mieste, o taip pat garaže stovinčiais „Audi R8“ ir „Ferarri F430 Spider“ markės automobiliais, kurių vertė atitinkamai 100 tūkst. svarų ir 135 tūkst. svarų. O kaip reikėtų įvertinti visus trofėjus, nuo kurių gausos linksta pasiekimų kabineto lentynos?

REKLAMA

Didžiausias pajamas iš reklaminių kampanijų L.Messi praėjusiais metais gavo iš sporto inventoriaus gamintojos „Adidas“ ir higienos priemonių gamintojos „Herbalife“. Taip pat nemažai pinigų į L.Messi sąskaitą įkrito iš „Turkish Airlines“ ir „Proctor & Gamble“. Aišku, negalima pamiršti ir japonų televizijos reklamos, kur futbolininkas reklamavo „Scalp-D“ veido prausiklį ir prabilo japoniškai. 

Trečias pagal turtus pasaulio futbolininkas yra Madrido „Real“ komandos lyderis Cristiano Ronaldo. 2009 metais iš „Manchester United“ į Ispaniją už rekordinę 80 milijonų svarų sterlingų išpirką persikėlęs portugalas šiuo metu valdo daugiau negu už jį buvo sumokėta – 112 mln. svarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

28 metų futbolininkas dar visai neseniai buvo brangiausiai apmokamas pasaulio žaidėjas, kol jo neaplenkė Lionelis Messi, Samuelis Eto‘o ir Zlatanas Ibrahimovičius. Nepaisant to, portugalas tikisi greitu metu pasirašyti naują kontraktą su „Real“, kurio dėka jis veikiausiai vėl pakils į pirmąją daugiausiai uždirbančių pasaulio futbolininkų sąrašo poziciją.

C.Ronaldo yra „įsivėlęs“ į daugybę reklaminių kampanijų su įvairiomis įmonėmis, tarp kurių vertėtų paminėti sportinio inventoriaus gamintoją „Nike“, futbolo simuliatoriaus „Pro Evolution Soccer“ kūrėją „Konami“, vaisvandenių gamintoją „Coca Cola“, elektronikos koncerną „Motorola“, automobilių gamintoją „Bugatti“ ar prabangių drabužių kūrėją „Armani“.

REKLAMA

Turtingiausių pasaulio futbolininkų Top 50:

1. Davidas Beckhamas („Paris Saint-Germain“) – 175 mln. svarų

2. Lionelis Messi („Barcelona“) – 115,5 mln. svarų

3. Cristiano Ronaldo („Real Madrid“) – 112 mln. svarų

4. Kaka („Real Madrid“) – 66,5 mln. svarų

5. Ronaldinho („Atletico Mineiro“) – 63 mln. svarų

6. Samuelis Eto‘o („Anži Machačkala“) – 52 mln. svarų

7. Wayne‘as Rooney („Manchester United“) – 50 mln. svarų

8. Zlatanas Ibrahimovičius („Paris Saint-Germain“) – 47 mln. svarų

9. Rivaldo („Sao Caetano“) – 45,5 mln. svarų

10. Rio Ferdinandas („Manchester United“) – 42 mln. svarų

11. Thierry Henry („Red Bulls“) – 41 mln. svarų

12. Michaelas Owenas („Stoke City“) – 40,5 mln. svarų

13. Raulis Gonzalezas („Al Sadd“) – 38 mln. svarų

14. Davidas Villa („Barcelona“) – 37 mln. svarų

15. Robbie Keane‘as („Los Angeles Galaxy“) – 35,5 mln. svarų

16. Ryanas Giggsas („Manchester United“) – 34,5 mln. svarų

17. Frankas Lampardas („Chelsea“) – 33 mln. svarų

18. Robbie Fowleris (baigė karjerą prieš metus) – 32,5 mln. svarų

19. Stevenas Gerrardas („Liverpool“) – 32 mln. svarų

20. Robinho („Milan“) – 31 mln. svarų

21. Ikeras Casillasas („Real Madrid“) – 30 mln. svarų

22. Franckas Ribery („Bayern Munich“) – 29 mln. svarų

23. Johnas Terry („Chelsea“) – 27,5 mln. svarų

24. Didier Drogba („Galatasaray“) – 25 mln. svarų

25. Fernando Torresas („Chelsea“) – 25 mln. svarų

26. Wesley Sneijderis („Galatasaray“) – 22 mln. svarų

27. Nicolas Anelka („Juventus“) – 21,5 mln. svarų

28. Alessandro Del Piero („Sydney“) – 21 mln. svarų

29. Miroslavas Klose („Lazio“) – 20,5 mln. svarų

30. Philippas Lahmas („Bayern Munich“) – 20,5 mln. svarų 

31. Francesco Totti („Roma“) – 20,5 mln. svarų

32. Petras Čechas („Chelsea“) – 20 mln. svarų

33. Neymaras („Santos“) – 20 mln. svarų

34. Arjenas Robbenas („Bayern Munich“) – 20 mln. svarų

35. Bastianas Schweinsteigeris („Bayern Munich“) – 20 mln. svarų

36. Joe Cole‘as („West Ham“) – 19,5 mln. svarų

37. Andrea Pirlo („Juventus“) – 19,5 mln. svarų

38. Paulas Scholesas („Manchester United“) – 19 mln. svarų

39. Damienas Duffas („Fulham“) – 18,5 mln. svarų

40. Parkas Ji-Sungas („Queens Park Rangers“) – 18 mln. svarų

41. Daniele De Rossi („Roma“) – 18 mln. svarų

42. Clarence‘as Seedorfas („Botafogo“) – 18 mln. svarų

43. Davidas Trezeguet („River Plate“) – 17,5 mln. svarų

44. Xavi Hernandezas („Barcelona“) – 17,5 mln. svarų

45. Gianluigi Buffonas („Juventus“) – 17 mln. svarų

46. Ashley Cole‘as („Chelsea“) – 17 mln. svarų

47. Shunsuke Nakamura („Yokohama F.Marinos“) – 17 mln. svarų

48. Michaelas Essienas („Real Madrid“) – 16,5 mln. svarų

49. Yaya Toure („Manchester City“) – 16,5 mln. svarų

50. Alessandro Nesta („Montreal Impact“) – 16 mln. svarų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų