REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos neliks po 30 metų?

Lietuvai neturi valstybinio mąstymo įgūdžių ir uoliai vykdo visus iš užsienio atėjusius įsakymus

Mūsų valstybės išlikimui gresia pavojai, kuriems atslinkti į Lietuvą leidžia ne kas kitas, o mūsų valdžia. Tuo neabejoja Nepriklausomybės Akto signataras, ekonomistas Audrius Rudys, informuoja Vakaro žinios.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, mūsų valdžia elgiasi kaip gubernijos valdžia, ji sprendžia šios dienos klausimus, ir nemato ar nenori matyti, kas bus su mūsų valstybe ir tauta po 20 metų. Kodėl? "Todėl, kad mąstyti nereikia - atvažiuoja emisarai iš Briuselio, Tarptautinio valiutos fondo, Pasaulio Banko, pagaliau iš Lenkijos, Rusijos, duoda nurodymus, o mes vykdome. Sovietų sąjungos rėmuose Lietuvoje socializmas buvo švariausias - todėl, kad geriau vykdėme nurodymus. Lygiai ta pati situacija ir dabar: štai ateina iš Briuselio rekomendacinio pobūdžio direktyva ir mes padarome kaip rekomenduota, ir dar kiečiau - tai yra dar pirmyn nušokame 10 metų.

O mūsų žmonės kilę iš valstiečių ir neturi valstybinio mąstymo įgūdžių, jie gyvena irgi šia diena. Jeigu raida nesikeis, manau, Lietuvos po 30 metų neliks. Tik pavadinimas", - liūdną perspektyvą piešė A. Rudys. Tiesa, pasak jo, "yra tikimybė, kad ES kaip valstybė nustos funkcionuoti, ES raida į vieningą valstybę gali sustoti - ir viskas gali pasisukti atgal".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų