REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kasacinis teismas panaikino išteisinamąjį nuosprendį buvusiam Argentinos prezidentui Karlui Menemui (Carlos Menem) ir pripažino jį kaltu dėl ginklų kontrabandos į Kroatiją ir Ekvadorą.

REKLAMA
REKLAMA

Bausmė buvusiam valstybės vadovui, kuris ėjo šias pareigas nuo 1989 iki 1999 metų, bus paskirta vėliau. Šioje byloje kaltu pripažintas ir tuometis gynybos ministras Oskaras Kamiljonas (Oscar Camilion). Paties 82 metų amžiaus eksprezidento skebiant teismo sprendimą salėje nebuvo.

REKLAMA

K. Menemo veikla buvo tiriama dėl neteisėto Argentinos ginklų pardavimo 1991-1995 metais Kroatijai ir Ekvadorui - šios šalys tuo metu dalyvavo karo veiksmuose. Ginklai, kuriuos tiekė Argentina, oficialiai buvo skirti Venesuelai ir Panamai.

2011 metų rugsėjį žemesnės instancijos teismas išteisino buvusį prezidentą, nusprendęs, kad kaltinimo pateikti įrodymai yra neįtikinami. Šioje byloje iš viso buvo teisiama 18 žmonių. Jie visi tada buvo pripažinti nekaltais.

K. Menemas dabar yra senatorius nuo La Riochos provincijos ir negali būti suimtas, kol parlamentas nepanaikins jo neliečiamybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų