• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ ir krepšinio gerbėjus ketvirtadienį maloniai nustebino Robertas Javtokas. 32 metų 210 cm ūgio Lietuvos rinktinės kapitonas iki Eurolygos rungtynių su Madrido „Real“ pratęsimo pabaigos likus žaisti dvi minutes kone paskutinę atakos sekundę smeigė taiklų tritaškį. Tokio jo veiksmo niekas nesitikėjo.

REKLAMA
REKLAMA

R. Javtokas neturėjo kam atiduoti kamuolio, o atakai skirtas laikas ėjo į pabaigą. Kadangi jo niekas prie tritaškio linijos nedengė, krepšininkas nutarė pats atakuoti krepšį. Taiklus metimas nustebino tikriausiai ir patį vidurio puolėją. Jau nekalbant apie sirgalius ir transliacijos komentatorius. R. Javtoko metimas suteikė vilties ir išvedė „Žalgirį“ į priekį 94:93, bet galiausiai Joano Plazos auklėtiniai apmaudžiai pralaimėjo 104:105. 

REKLAMA

Paprastai būdamas prie tritaškio linijos krepšininkas net nežiūri į lanko pusę ir čia arba perskirsto kamuolius, arba stato užtvaras bei mėgina sužaisti derinį „du prieš du“. Tai pirmas ir vienintelis R. Javotko tritaškis šį Eurolygos sezoną. Per jį po sunkios traumos ir reabilitacijos grįžęs R. Javtokas sužaidė 4 rungtynes.

Daugiausiai tritaškių per karjerą Eurolygoje R. Javtokas metė 2005–2006 metų sezoną, kai vilkėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos marškinėlius. Tuomet per 20 rungtynių jis nuo trijų taškų linijos metė 8 kartus ir pataikė kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Šis metimas priminė kitą legendinio vidurio puolėjo metimą paskutinę atakai skirtą sekundę. 2004 metais Atėnų olimpiadoje rungtynėse su JAV rinktine panašioje situacijoje buvo atsidūręs Eurelijus Žukauskas. Neturėdamas kam atiduoti kamuolio ir spaudžiamas laiko jis švystelėjo kamuolį neįprastai aukšta trajektorija. Įspūdingas tritaškis buvo taiklus.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Iš areštinės Kaune paleisti broliai Maciai: tiesiog labai mylime „Žalgirį“ ir Lietuvą

J. Plaza: sezono metu buvo daug gerų rungtynių ir kvailų klaidų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų