REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

R. Kačinauskas nutarė kreiptis dėl įžeidimo į teismą privataus kaltinimo tvarka po to, kai teisėjas Z. Birštonas jam pasiūlė vos tūkstantį litų, nors žadėjo daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Policijai apskundęs Vilniaus apygardos teismo teisėją Zenoną Birštoną Renatas Kacinauskas už įžeidimą reikalauja dešimt tūkstančių litų.

REKLAMA

Kauno apygardos teismas pradėjęs nagrinėti administracinę-baudžiamąją bylą, kurioje  vadinamasis Betmanas R. Kačinauskas kaltina teisėją Z. Birštoną neva šis įžeidė jį, kai pirmasis pranešė policijai apie Vilniaus apygardos teismo patalpose vaikštantį neblaivų teisėją.

Pradėjęs posėdį teismas pasiūlė pusėms susitaikyti, tačiau Z. Birštonas neigia įžeidinėjęs R. Kačinauską, o pastarasis sutiko taikytis tik gavęs dešimt tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Nesulaukęs taikos sutarčių teismas nutarė pradėti teismo procesą, kurio metu bus aiškinamos įvykio aplinkybės.

Incidentas kilo pernai kovą, kai į teismą atvykęs R. Kačinauskas nesulaukė jo bylą nagrinėjančio teisėjo ir nutarė jo paieškoti kabinete.

Ten vyras rado teisėją neblaivų ir pranešė policijai bei žurnalistams.

Kai pastarieji atvyko į teismą Z. Birštonas suskubo sprukti, tačiau nugriuvo nuo laiptų.

Pareigūnai padėjo jam atsistoti ir nuvedę į kabinetą paprašė papūsti į alkotesterį. Ten Z. Birštonas pripūtė vos 0,59 promiles. Jam buvo surašytas protokolas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau R. Kačinauskas pasiskundė, kad teisėjas jį neva išvadino asilu. Jam buvo pasiūlyta kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka. Kad teismas būtų nešališkas bylą nagrinėti ėmėsi Kauno apygardos teismas.

Po incidento teisėjas buvo priverstas išeiti iš darbo.

Jo kolegos kalbėjo, kad piktnaudžiauti alkoholiu Z. Birštonas pradėjo, kai iš tarnybinio ginklo nusišovė jo sūnus prokuroras.

Kitas posėdis vyks kovo pabaigoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų