• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 m. kovo 1 d. Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo surengtas Šachmatų simultanas (simultanas - sportinis vieno šachmatininko žaidimas su daugeliu šachmatininkų tuo pačiu laiku). Renginys skirtas artėjančiai Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos progai paminėti.

REKLAMA
REKLAMA

 

Turnyre savo jėgas išbandė įvairaus amžiaus moksleiviai iš dešimties gimnazijų. Vaikai šachmatų lentoje varžėsi su Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotoju Gediminu Viederiu, teisėju Olegu Šibkovu bei į renginį atvykusiais svečiais - 2010 m. Lietuvos moterų šachmatų čempione Vesta Kaspute ir Švenčionių rajono apylinkės teismo pirmininku Rimvydu Petrausku.

REKLAMA

 

Šventę pradėjo ir sveikinimo žodį tarė teismo pirmininkė Loreta Braždienė. Ji džiaugėsi šventės idėja, kad šachmatais žaidžiantiems vaikams buvo suteikta galimybė varžytis su teisėjais. Šachmatų simultane iš 28 moksleivių geriausiai sužaidė Vilniaus Simono Daukanto gimnazistas Viktoras Ščerbinkinas (16 m.), vienintelis iškovojęs pergalę. Pažymėtinas vienos iš trijų dalyvavusių merginų - Vilniaus licėjaus 1c klasės gimnazistės Gintės Gaižauskaitės, pasiekusios lygiąsias, pasirodymas. Jauniausias dalyvis Laimis Papinigis (7 m.) iš Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos, taip pat rimtai priešinosi ir ilgai nenusileido teisėjui šachmatų lentoje. Neblogai žaidė ir kiti moksleiviai.

Teisėjas G. Viederis po turnyro pažymėjo, kad šachmatų partijos buvo turiningos, kupinos gražių ėjimų ir idėjų. Šis renginys suteikė progą moksleiviams ne tik pasigalynėti su teisėjais, bet ir suprasti loginio mąstymo reikšmę teisininko darbe, trumpai susipažinti su teismo darbu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų