• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautiniai auditoriai įvertino Graikijos pažangą įgyvendinant reformas prieš suteikiant kitą paskolą.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia dėmesio sekmadienį vykusio finansinio audito metu buvo skirta viešojo sektoriaus darbo vietų mažinimui. Apie tai praneša "EUbusiness".

REKLAMA

Vadinamojo Graikijos kreditorių "trejeto" - Europos Sąjungos, Europos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo - atstovai Atėnuose susitiko su šalies finansų ministru Janiu Sturnaru (Yannis Stournaras). Susitikime pabrėžta, kad Graikijai būtina mažinti darbo vietas viešajame sektoriuje, paspartinti privatizavimo planus ir rekapitalizuoti keturis pagrindinius bankus.

Pagal finansinės pagalbos sąlygas, priimtas pernai, Graikija turi sumažinti viešojo sektoriaus darbuotojų skaičių 25 tūkst. per 2013 m. ir dar 125 tūkst. iki 2015 metų pabaigos. "Per pastaruosius pusantrų metų viešajame sektoriuje atleista iki 75 tūkst. žmonių", - teigė finansų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Trejetui atstovaujantys pareigūnai "pripažino Graikijos vyriausybės pastangas" ir pabrėžė, kad būtina mažinti nedarbą, kuris lapkritį siekė 27 proc.

Auditoriai dirbs apie savaitę ir tuomet susitiks su ministru pirmininku Antoniu Samaru (Antonis Samaras). Kita 2,8 mlrd. eurų vertės išmoka Graikiją pasieks kovo pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų