REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gimdymo namuose byla: šeimos gydytojai – kaltinimai kanibalizmu

Dalia Jakaitė apžiūrėjo namuose gimusį vaiką

Šeimos gydytoją Dalią Jakaitę, kuri prieš 43 metus dar vaikas buvo apvyniota Molotovo-Ribbentropo pakto (juo iš Lietuvos atimta nepriklausomybė) kopija ir taip su tėvu traukiniu parvyko iš Maskvos, dabar prispaudė įtarimai. Tarp jų - net kanibalizmu, informuoja "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos pareigūnai per kratas elgėsi kur kas mandagiau nei KGB veikėjai", - dvi epochas lygino viena iš keturių įtariamųjų skandalingoje gimdymų namuose byloje 46 metų D.Jakaitė. Šeimos gydytojo diplomą turinti keturių vaikų motina po kratos gyvena be paso, tapatybės kortelės ir net bankui, "Sodrai" ar "Regitrai" yra priversta pateikinėti pažymą, kad yra įtariama dokumentų klastojimu.

Bet labiausiai D.Jakaitei gaila savo prisiminimų apie tėvą. Jie liko policininkų išsineštame kompiuteryje. Be šių juodraščių ji negali parašyti knygos apie pasipriešinimą sovietiniam okupaciniam režimui, kurio liudininkė buvo. Šiuo metu D.Jakaitė įtariama dokumentų klastojimu, antspaudo, spaudo ir blanko klastojimu, neteisėtu vertimusi ūkine, komercine profesine veikla, taip pat vertimusi medicinos praktika be licencijos ir net kanibalizmu (žmogienos valgymu). Specialiai sudarytai keturių prokurorų ir trijų tyrėjų grupei nebuvo sunku išsiaiškinti, kurios Lietuvos pilietės gimdė namuose: užteko Civilinės metrikacijos biure surasti D.Jakaitės išduotas pažymas, kad ji kaip šeimos gydytoja apžiūrėjo vaiką kelios valandos po gimimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų