REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jungtinė „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ partija gali atsirasti jau balandį

Pokalbius apie susijungimą partijos pradėjo prieš dvejus metus

Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ jungiamasis kongresas galėtų įvykti jau balandį, - informavo „darbiečių“ pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir „tvarkiečių“ vadovas Rolandas Paksas bendroje spaudos konferencijoje Seime.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų partijos taryba priėmė sprendimą, kad tiek mūsų partijos, tiek jungiamasis kongresas turėtų įvykti balandžio mėnesį“, - sakė R. Paksas. „Darbiečių“ lyderis V. Uspaskichas sakė, kad tokiai datai galima pritarti.

REKLAMA

V. Uspaskichas taip pat informavo, kad prie „darbiečių“ taip pat galėtų juridiškai prisišlieti ir jų satelitinė Leiboristų partija, kuri paskui kartu susijungtų ir į naują jungtinę organizaciją.

Partijos pirmininko, pavadinimo ir vadovybės klausimus turėtų aptarti sudarytos keturios darbo grupės, o galutinius sprendimus, pasak abiejų lyderių, priims kongresas. Pokalbius apie galimą susijungimą partijos esą pradėjo jau prieš dvejus metus. Tiek R. Paksas, tiek V. Uspaskichas žadėjo būti lankstūs dėl to, kas bus jungtinio darinio lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

V. Uspaskich teigė, kad labai didelį dėmesį naujas darinys skirs ideologijai. „Tai ne šiaip sakau kažkokia centristinė, centre pastovėti, o fundamentali, kuri būtų subalansuota valstybės valdymui“, - sakė V. Uspaskichas, džiūgaudamas, dėl sėkmingo, anot jo, Minimalios mėnesinės algos didinimu, kurį žadėjo tęsti ir toliau.

Atsakydamas į klausimą, dėl galimo bendro partijos kandidato į prezidentus, V. Uspaskichas sakė: „Man kažkada labai patiko R. Pakso atsakymas į šitą klausimą: kai reikės, mes surasime gerą kandidatą."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Uspaskichas sakė, kad tikisi, jog pavyks neprarasti nei vieno nario, nors tikino, kad partijoje visi procesai vyksta demokratiškai.

R. Paksas apie galimus nepatenkintųjų atskilimus kalbėjo išsamiau. „Negali būti, kad visi sakytų „taip“. Bus kažkoks procentas žmonių, kurie nesutiks. Įtikinėsime, įkalbinėsime, bet vis vien gali būti, kad nesutiks. Bus žmonių, kurie galbūt pavargę nuo politikos. Bus žmonių, kurie gal bus patraukti kitų. Natūralus procesas. Atsimenu, kažkada jungėsi socialdemokratai su Lietuvos demokrateine darbo partija, 3 tūkst. žmonių išėjo prieštaraudami tam jungimui. Bet po metų ar pusantrų tas skaičius atsistatė. Aš galvoju, kad ir šičia bus kažkas panašaus. Bet norėtųsi, kad nuostoliai būtų minimalūs“, - aiškino R. Paksas.

REKLAMA

Kaip paaiškėjo, gali būti svarstoma ir valdančiosios koalicijos kaita Vilniaus savivaldybėje, kur Darbo partija ligi šiol rėmė partijos "Taip" lyderio, mero Artūro Zuoko vadovaujamą koaliciją, o R. Pakso partija buvo opozicijoje. Bus svarstomas ir frakcijų Seime susijungimo klausimas.

Į klausimą, kodėl spaudos konferencijoje nematyti gėlių ir šampano, 'tvarkiečių" vicepirmininkas Valentinas Mazuronis juokais atkirto, kad čia tėra jungtuvės, o balius būnąs po vestuvių.

Sekmadienį už uždarų durų posėdžiavusios abiejų partijų tarybos ir prezidiumai pritarė susijungimui. „Tvarkiečių“ taryboje 3 nariai balsavo prieš ir tiek pat susilaikė. „Darbiečiai“ pritarė vienbalsiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų