REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos konkurencijos komisija smarkiai sukritikavo keturias didžiausias apskaitos įmones. Ji apkaltino PwC, "Ernst and Young", "Deloitte" ir KPMG pernelyg dideliu dominavimu ir tuo, kad šios palaiko per daug šiltus santykius su įmonių vadovybe, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Keturios audito įmonės atlieka 90 proc. Didžiosios Britanijos akcijų rinkos didžiųjų bendrovių apskaitos. Anksčiau jos taip pat buvo kritikuojamos už tai, kad nepakankamai stengėsi įspėti dėl finansų krizės. Konkurencijos komisija taip pat nustatė, kad įmonės nėra linkusios keisti apskaitą atliekančių įmonių - beveik trečdalis iš 100 FTSE indekso bendrovių naudojosi vieno ir to paties apskaitininko paslaugomis daugiau nei 20 metų.

REKLAMA

Susirūpinimą kelia tai, kad santykiai tarp įmonės ir apskaitininko tampa pernelyg patogūs. Vyrauja "tendencija, kad apskaitininkai sutelkia dėmesį į valdybos norų tenkinimą, o ne akcininkų poreikius".

Apskaitos tyrimo grupės pirmininkė Laura Karstensen (Laura Carstensen) sakė: "Mes nustatėme, kad bendrovėms ir jų akcininkams gali būti naudinga keisti apskaitą atliekančias įmones, tačiau pernelyg dažnai vyresnieji valdybos nariai yra linkę pasirinkti vieną variantą ir jam lieka ištikimi". Ji sakė, kad jos įmonė ieškojo įvairių būdų, kaip skatinti konkurenciją šiame sektoriuje. Privaloma audito įmonių rotacija yra viena iš svarstomų idėjų, taip pat bendrovės bus verčiamos skelbti konkursą sutarčiai pasibaigus.

Ši ataskaita yra pirminė, o galutinis jos variantas bus pateiktas spalio mėnesį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų