REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas penktas vaikas Jungtinėje Karalystėje kenčia nuo „mokyklos fobijos“, tačiau tik pusė tėvų apie tai žino. Tokie vaikai atsisako eiti į mokyklą dėl emocinių priežasčių, tačiau daugiau nei trečdalis mokyklų nesprendžia šios problemos, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, kad kas 25-to vaiko kuris jaučia mokyklos baimę, tėvai yra kaltinami leidžiantys savo vaikams praleidinėti pamokas.

REKLAMA

Ekspertai sako, jog labiausiai nuo minėtos fobijos kenčia 5-6 ir 10-11 metų vaikai, tačiau jų tėvams trūksta informacijos apie tokį sutrikimą. Tik 52 proc. iš 1 tūkst. 54 tėvų, kuriuos apklausė televizijos laida „This Morning“ ir patarimų tėvams tinklalapis „Netmums“, teigia žinantys apie mokyklos fobiją.

Psichologai sako, kad mokyklos fobija pasireiškia tuo, kad vaikas ima apsimetinėti sergančiu tuomet, kai reikia eiti į mokyklą. Dalis vaikų tampa irzlūs ir neramūs jau pamokų išvakarėse. Dažniausiai vaikai bijo eiti į mokyklą, nes ten iš jų tyčiojamasi arba jie jaučia, kad jų rezultatai yra nepakankamai geri. Kai kurie vaikai teigia, jog juos gąsdina mokyklos dydis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų