REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos (DP) lyderis Viktoras Uspaskichas teigia, kad susijungus su partija Tvarka ir Teisingumas (TT) dėl naujo darinio vadovo posto nesikaus, o ministro pirmininko, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovo Algirdo Butkevičiaus iš pareigų versti irgi nesiruošia. Tai jis pasakoja „Lietuvos ryto televizijos“ eteryje.

REKLAMA
REKLAMA

Perversmų valstybėje, anot V. Uspaskicho,neplanuojama net ir įvykus TT ir DP susijungimui. „Jis (A. Butkevičius, - balsas.lt) pakankamai gerai supranta ekonomiką, supranta valstybę“. DP lyderis net pažadėjo „užkirsti kelią“ bet kokiems bandymams nuversti ministrą pirmininką, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininką A. Butkevičių.

REKLAMA

Politikas teigė, kad A. Butkevičių premjeru neoficialiai pats įvardijo dar po pirmojo rinkimų turo, kuriame DP gavo daugiau mandatų nei socdemai. Esą net tada jis sakęs A. Butkevičiui "nesimaivyti".

Pasak V. Uspaskicho, net ir susijungus DP ir TT, jis net nesiveržtų būti naujo darinio pirmininku ir nekonkuruotų su TT vadovu Rolandu Paksu, kuriam Lietuvoje uždrausta kandidatuoti į pareigas, kurias užimant reikia prisiekti. „Būsiu pakankamai lankstus tuo klausimu“, - sakė jis.  

REKLAMA
REKLAMA

DP vadovas aiškino, kad prieš jį ir jo bendrapartiečius dėl „juodosios buhalterijos“ vykstąs teismas yra neobjektyvus, neatlieka parašų ant dokumentų ekspertizių. Jis mano, jog jo atžvilgiu vykdomas politinis susidorojimas ir neigia, jog politinės sąjungos su TT sumanymas tėra siekis išsaugoti juridinį asmenį bei gauti valstybės dotacijas.

Paklaustas, ar nebijo, kad kai kurie DP nariai išstos iš partijos dėl jungtuvių su TT ir paminėjus Kęstučio Daukšio pavardę, V. Uspaskichas sakė: „išstos, tai išstos. Nepriversi gi...“.  K. Daukšys portalui balsas.lt antradienį neatsiliepė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų