• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius sako nematantis priežasčių, kodėl jis viešėdamas Lenkijoje turėtų dėl ko nors atsiprašinėti.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš nepadariau jokio nusikaltimo, kad aš paimčiau ir atsiprašinėčiau. Kada nusižengi žmogus kažkam ar kaip politikas kažką padarai, kur jau tikrai jauti pats viduje morališkai, kad esi nusižengęs ar žmogui, ar kažkokiai bendruomenei, bet šiandien jaučiuosi kaip politikas, balsuodamas už įstatymus, arba juos priimdamas, arba dirbdamas kitas pareigas, tai tikrai nematau, dėl ko turėčiau atsiprašinėti", - antradienį žurnalistams sakė Premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

ELTA primena, kad ketvirtadienį į Lenkiją atvykęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius interviu laikraščiui "Rzeczpospolita" atsiprašė už savo kolegas, kurie prieš beveik trejus metus per paskutinį Prezidento Lecho Kačynskio (Lech Kaczynski) vizitą nepritarė kompromisiniam lenkų mažumos atžvilgiu įstatymui dėl pavardžių rašymo.

L. Kačynskis paskutinį kartą lankėsi Lietuvoje 2010 metų balandį, likus dviem dienoms iki Smolensko katastrofos.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas tuometį Lietuvos Seimo sprendimą dėl pavardžių rašymo, L. Linkevičius pareiškė, jog "tai - didelė gėda".

"Prezidentas L. Kačynskis buvo didelis Lietuvos draugas. Nemalonu, kad tai atsitiko per jo vizitą. Aš tada nebuvau deputatas, bet norėčiau už tai atsiprašyti. Tas balsavimas parodė, kokios sudėtingos šios problemos", - sakė ministras. Anot L. Linkevičiaus, reikalingos derybos, reikalingas abipusis pasitikėjimas.

"Mūsų vyriausybė nori permainų mažumų klausimu, bet dar nėra garantijų, kad šios pastangos bus sėkmingos. Padėkime vieni kitiems. Manau, jog tai bendras mūsų tikslas", - pabrėžė L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau antradienį A. Butkevičius sakė, kad ministras išreiškė savo žmogiškąją nuomonę ir kad jo atsiprašymo komentuoti nenori.

Antradienį A. Butkevičius vyksta pirmojo darbo vizito į Lenkiją.

Lietuvos Vyriausybės vadovas susitiks su Lenkijos Prezidentu Bronislavu Komorovskiu (Bronislaw Komorowski), Ministru Pirmininku Donaldu Tusku (Donald Tusk).

Premjeras su Lenkijos vadovais planuoja aptarti abiem šalims rūpimus ekonomikos bei energetikos klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų