REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai pradėjau draugauti su vaikinu, kuris prieš kelis mėnesiu nutraukė savo ilgalaikius santykius (tiksliau jį paliko). Jie draugavo 7 metus. Manau, jis dar apie ją mąsto ir tai normalu, bet žinot, kaip aš jaučiuosi ir kaip bijau, kad jis negrįžtų pas ją… Bet to jam neparodau, nes tada liksiu pažeidžiama.

REKLAMA
REKLAMA

Norėčiau išgirsti jūsų patarimą, kaip man elgtis, kad man nebūtų nejauku, ir ar yra tikimybė, kad jis grįš pas ją viską apmąstęs? Na, jis man sakė, kad džiaugiasi, jog atsiradau jo gyvenime, bet, suprantat, kad vis tiek nesijaučiu taip gerai kaip norėčiau, nes manau, kad jis laukia vis dar jos skambučio.

REKLAMA

Atsako šeimos psichologė Giedrė Gutautė-Klimienė

Klausiate, ar yra tikimybė, kad jūsų draugas grįš pas savo buvusią merginą. Tokia tikimybė, be abejo, yra, tačiau tai nereiškia, kad taip nutiks. Tikriausiai visada santykiuose egzistuoja tikimybė, kad santykiai nutrūks dėl vienokių ar kitokių priežasčių, tačiau nebūtinai taip atsitiks.

Kalbant apie jūsų dabartinį santykį, suprantama, kad kyla nemažai nerimo ir baimių, kurie iš tiesų turi gan rimtą pagrindą. Juk jūsų draugo ryšys su ilgalaike drauge nutrūko tik pieš kelis mėnesius, ir, kaip suprantu, ne jo iniciatyva. O tai leidžia spėti, kad jo buvusių santykių šleifas yra gan stipriai jaučiamas jūsų santykiuose. Be abejo, tai yra natūralu - visiškai pilnai išsiskirti reikia nemažai laiko, o jo jūsų draugas kol kas neturėjo pakankamai, tad tikėtina, kad jis dar nėra pilnai integravęs savo išsiskyrimo, pilnai susitaikęs su praradimu, pilnai atsisveikinęs su buvusia drauge, tad vis dar jaučia su buvusiais santykiais susijusius jausmus.

Iš esmės tai nėra nei gerai nei blogai, tiesiog taip yra. Tačiau jums buvimas tokiame santykyje tikrai turėtų kelti įvairius jausmus. Vis tik svarbu yra tai, kad visada turite pasirinkimą būti santykiuose ar ne. Kiek trikdantys jums yra šių santykių nepatogumai? Ir ar jie pakankamai pakeliami, kad galėtumėte mėgautis santykiais? Ką jums reiškia šis žmogus? Kodėl būtent su juo norite būti? Kiek laiko manote turinti jėgų būti santykyje, kur kol kas dar vis egzistuoja trečias žmogus? Pamėginkite sau atsakyti į šiuos ir panašius klausimus ir susivokti, ką jūs pati veikiate šiuose santykiuose. Na, ir jei viską apmąsčiusi matysite prasmę juose likti, svarbu pasistengti priimti ir visus tokių santykių nepatogumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų