REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalui Balsas.lt pavyko sužinoti, kad susipažinęs su „Darbo partijos“ juodosios buhalterijos bylos kaltinamųjų advokatų prašymais patikrinti ekspertų išvadose padarytas matematikos klaidas valstybės kaltintojas jų aptiko.

REKLAMA
REKLAMA

Vienoje specialistų išvadoje neteisingai paskaičiuoti valiutų kursai – vietoje 15 000 litų nurodyta 1500 litų suma.

REKLAMA

„Dar yra keletas nežymių klaidelių, tačiau tai ne esmė“, – sakė Saulius Verseckas.

Pasak jo, advokatai veltui stengiasi ieškoti „katės maiše“, mat pateikti kaltinimai leidžia nubausti kaltinamuosius laisvės atėmimo bausme dėl sukčiavimo.

Valstybės kaltintojo teigimu, byloje surinkta pakankamai įrodymų, kad „Darbo partijos“ lyderis ir jo pavaldiniai visgi slėpė mokesčius sukčiaudami.

Kitą savaitę į posėdį bus iškviesti išvadas teismui pateikę specialistai, kurie turės pasiaiškinti dėl padarytų klaidų arba jas ištaisyti.

REKLAMA
REKLAMA

Po prašymų tenkinimo ketinama apklausti visus kaltinamuosius – Viktorą Uspaskichą, Vytautą Gapšį, Vitaliją Vonžutaitę ir Mariną Liutkevičienę.

„Darbo partijos“ lyderis ir kiti nariai kaltinami mokesčių slėpimu bei sukčiavimu. Byla pradėta nagrinėti prieš kelerius metus, tačiau tik įsikišus Prezidentei, jos nagrinėjimas pajudėjo iš mirties taško dėl nuolatinių kaltinamųjų ligų.

„Tikiuosi, jog sostinėje paskelbus gripo epidemiją ji nepaveiks proceso dalyvių“, – retoriškai klausė S. Verseckas. Anot prokuroro, šiais metais tikrai bus paskelbtas nuosprendis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų