REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros "Eurostat" duomenimis, praėjusių metų gruodį, palyginti su lapkričiu, mažmeninės prekybos apyvarta euro zonoje sumažėjo 0,8 proc., o ES - 0,6 proc. Lapkritį mažmeninės prekybos apyvarta euro zonoje sumažėjo 0,1 proc., o ES išliko stabili.

REKLAMA
REKLAMA

2012 metų gruodį, palyginti su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu, mažmeninės prekybos pardavimai euro zonoje sumažėjo 3,4 proc., o ES - 2,0 proc.

REKLAMA

"Eurostat" duomenimis, 2012 metų gruodį mažmeninės prekybos apyvarta Lietuvoje sumažėjo 0,1 proc., o per metus padidėjo 2,7 proc.

Praėjusių metų gruodį, palyginti su lapkričiu, maisto produktų, alkoholinių gėrimų bei rūkalų pardavimai euro zonoje ir ES sumažėjo atitinkamai 0,8 ir 0,6 proc. Ne maisto prekių sektorius euro zonoje sumažėjo 1,0 proc., o ES - 0,7 proc.

Turimais duomenimis, mažmeninės prekybos apyvarta lyginamuoju laikotarpiu sumažėjo dvylikoje šalių, padidėjo aštuoniose, o stabili išliko Suomijoje. Daugiausia apyvarta sumažėjo Rumunijoje (-3,2 proc.), Ispanijoje (-2,2 proc.) ir Slovėnijoje (-2,1 proc.), o daugiausia padidėjo Liuksemburge ir Lenkijoje (po 2,2 proc.), ir Estijoje (1,9 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

2012 metų gruodį, palyginti su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu, maisto produktų, alkoholinių gėrimų ir rūkalų pardavimai euro zonoje sumažėjo 2,1 proc., o ES - 1,8 proc. Ne maisto prekių pardavimai euro zonoje sumažėjo 4,2 proc., o ES - 1,7 proc.

Turimais valstybių narių duomenimis, šiuo laikotarpiu mažmeninės prekybos apyvarta sumažėjo dvylikoje šalių, padidėjo devyniose. Daugiausia apyvarta sumažėjo Ispanijoje (-12,3 proc.), Portugalijoje (-8,6 proc.) ir Slovėnijoje ( -7,5 proc.), o daugiausia padidėjo Latvijoje (12,5 proc.), Estijoje (7,2 proc.) ir Lietuvoje (2,7 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų