REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Aukštųjų mokyklų bendruomenes prieš mažiau nei pusantrų metų pribloškusią žinią apie potencialias jų jungtuves ir virsmą dviem valstybiniais universitetais teks pamiršti kaip blogą sapną, praneša „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 11 šiuo metu veikiančių valstybinių universitetų per artimiausius 5 metus turėjo likti tik du – po vieną Vilniuje ir Kaune. Tokias rekomendacijas 2011-aisiais pateikė nepriklausomi ekspertai, bet daugumos universitetų bendruomenių ir opozicijos pliekta tuomečio premjero Andriaus Kubiliaus suburta darbo grupė buvo priversta šią viziją nugrūsti kuo giliau į stalčių.

Klausimą, kuris tada vadintas neišvengiamu, neseniai valdžią perėmę politikai ragina pamiršti ir susitelkti į svarbesnių sprendimų paieškas. Pasak naujojo švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, aukštojo mokslo pertvarka neturėtų remtis institucijų reorganizavimu, esminis tikslas – kokybiškos darbo rinkos ir visuomenės poreikius atitinkančios studijos. „Rengti absolventą, kuris taps bedarbiu, yra dvigubai neefektyvus valstybės lėšų naudojimas“, – pabrėžė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų