• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

REKLAMA

Alpinizmo asociacijos vadovas Saulius Damulevičius teigia, kad vieno iš dingusių lietuvių mirtis jau konstatuota, rasti kitą likusį gyvą vilčių nebėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinant, kokios buvo oro sąlygos, kiek praėjo laiko, gelbėtojų teigimu, šitas asmuo irgi laikomas žuvusiu“, – teigė S. Damulevičius.

REKLAMA

„Buvo komunikuojama su vieninteliu alpinistu ant kalno SMS ryšiu, apie kito alpinisto buvimo vietą žinių neturėjome ir neturime iki šiol. Gelbėtojų sraigtasparnis negalėjo dėl stipraus vėjo pakilti ir šeštadienį. Manome, kad arti viršūnės galėjo būti iki minus 24 laipsnio šalčio, siautė vėjai iki 25 metrų per sekundę, ir gelbėjimo sraigtasparnis pakilo tik sekmadienį“, – pasakojo asociacijos vadovas.

Primename, kad nors gelbėtojų sraigtasparnis ir buvo pakilęs, tačiau vėjas vis dar buvo per stiprus priartėti prie žmogaus. Gelbėtojams pavyko priartėti tik prie pačio kalno. Tačiau padarytos aukštos kokybės nuotraukos leido konstatuoti, kad vyras nebegyvas. Antrojo vyro gelbėtojai nesugebėjo aptikti. Šie alpinistai buvo trečiojoje grupėje. Kodėl jiems nepavyko išsikviesti pagalbos anksčiau, kuomet buvo išgelbėtos pirmos dvi alpinistų grupės nėra žinoma.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors gelbėtojai padarė viską, ką galėjo, jiems pavyko tik priartėti prie kalno“, – teigė S. Damulevičius. E. Markšaitis pridūrė, kad abejoti prancūzų gelbėtojų profesionalumu negalima.

Penkiems lietuviams pavyko išsigelbėti. Trys iš jų sekmadienį pasiekė Lietuvą. Kiti du liko Šamoni miestelio ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų