• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asta Kažukauskienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Etnokultūros centrui pakvietus rengtis artėjančioms Užgavėnėms – pasigaminti kaukių – panoro gausus klaipėdiečių būrys. Specialistus nustebino, kad dauguma ėmėsi ne paprastesnės papjė mašė technikos, o nutarė išsidrožti medines kaukes.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarais Klaipėdos etnokultūros centro dirbtuvėse – ankšta. Pasigaminti tradicinių Užgavėnių kaukių šiemet panoro itin daug klaipėdiečių.

REKLAMA

„Pirma su plastilinu apsilipinau, po to dėjau laikraščius, gipsinį bintą, tada laukėm 3 dienas, kol išdžius, ir dabar nuėmiau, apkarpiau ir dažysiu“, – apie savo kaukę pasakoja klaipėdietė.

Į tokius užsiėmimus klaipėdiečius pakvietę Etnokultūros centro specialistai sako buvę nustebinti, nes didesnė dalis atėjusiųjų panoro griebti plaktukus ir kaltus – išsidrožti tikras medines kaukes.

Drožti mokantis meistras sako, kad pasigaminti kaukę galėtų kiekvienas, šiek tiek tuo pasidomėjęs, tik nereikėtų pasirinkti per kieto medžio.

REKLAMA
REKLAMA

Kaukė yra žabova – žemaitiškai žaidimas – tai kaukė, drožiama iš lengviausiai drožiamo medžio – iš liepos“, – pasakoja Klaipėdos etnokultūros centro edukacijų vadovas Vidas Vokietaitis.

Edukacinius užsiėmimus Klaipėdos etnokultūros puoselėtojai rengia prieš visas didžiąsias metų šventes jau ne vienerius metus. Klaipėdiečiai sako taip juos pamėgę, kad iš anksto pradeda klausinėti, kada ir ką šį kartą galės pasigaminti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų