• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Airijoje atsirado milijonierius, dingęs prieš aštuonis mėnesius. Jis tvirtina, kad jį kankino rusų banditai ir IRA nariai, kuriems jis buvo skolingas didelę sumą. Jam kaktoje įrėžė žodį „vagis“.

REKLAMA
REKLAMA

68 metų Airijos milijonierius Kevinas Michaelis McGeeveris tvirtina, kad aštuonis mėnesius nelaisvėje jį pralaikė rusų gangsteriai ir IRA grupuotės nariai, kuriems jis buvo skolingas pinigų. Visą tą laiką jis buvo įrašytas į paieškomų žmonių sąrašą. Rastas jis tik šią savaitę – kaimo vietovės šalikelėje žmogus stovėjo basas.

REKLAMA

Į ligoninę, kurioje guli K.M. McGeeveris, atvykusiems policininkams žmogus papasakojo, kad jį pagrobė trys ginkluoti vyrai su kaukėmis jo namų sode, praneša portalas „Irish Central“. Po to jį laikė „tamsiame konteineryje“, kankino ir įrėžė kaktoje žodį „vagis“ (kokia kalba – teisėsaugininkai nepatikslino). Skola buvo susijusi su nekilnojamojo turto, esančio ir Dubajuje, sandoriais. Pavyzdžiui, Dubajuje jis pardavinėjo būstus turtingiems klientams iš Airijos ir Didžiosios Britanijos. Policijos pranešime sakoma, kad už milijonierių buvo reikalaujama išpirkos, bet ar buvo ji sumokėta – nepranešama.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėmis įkalinimo dienomis K. MacGyveris smarkiai apšepo ir visiškai išseko.

„Jis pasakė, kad paprastai sverdavo apie 100 kilogramų, bet dabar iš jo buvo telikę vien tik oda ir kaulai“, - pranešė 64 metų Catherine Vallely , kuri antradienį važiavo automobiliu kartu su vyru ir aptiko milijonierių pakelėje. Nusikaltėliai nuvežė jį į šiaurinę Airijos dalį ir išmetė iš furgono.

Moteris papasakojo, jog pamačiusi kaimo kelio pakraštyje ryškiai raudonas kelnes vilkintį ir viršutinę kūno dalį juodu polietileniniu maišu apsimuturiavusį vyrą ji pagalvojo, kad tai įspėjamasis kelio ženklas - kūgis. Kai jis įsėdo į mašiną, pasakė, kad yra be batų. Jis net nežinojo, kad yra Leitrimo grafystėje ir koks dabar mėnuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai žmogus buvo nuvežtas į Ballinamore miesto policijos nuovadą, policijos pareigūnė iš karto jam pasiūlė arbatos ir sausainių. „Valgydamas jis paklausė, ar pareigūnė dar ko nors turi, ir paaiškino, kad yra nevalgęs Dievas težino kiek laiko“, - sakė C. Vallely. Tada policininkė atnešė jam maišelį bulvių traškučių su kariu.

Šiuo metu pražuvėlis guli ligoninėje, jam diagnozuota sunki dehidratacija ir neprievalgis. Žaizda kaktoje, kaip manoma, padaryta peiliu.

K. M. McGeeveris turi 2,58 mln. svarų sterlingų vertės namą, asmeninį malūnsparnį ir visą parką automobilių, tarp kurių puikuojasi „Porsche“ ir du „Hummer“.

Kaip rašo britų „Guardian“, tai pirmasis multimilijonieriaus pagrobimas po daugelio metų, kai praėjusio amžiaus 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose IRA nariai grobdavo turtingus verslininkus, kad už gautas išpirkas galėtų plėtoti savo teroristinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų