REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Malpilyje (Latvija) susitiko Baltijos šalių žemės ūkio ministrai. Jie aptarė bendras pozicijas ir veiksmus, kurių laikysis ES žemės ūkio reformų politikos atžvilgiu, ir priėmė bendrą pareiškimą, kuriame ragina ES nemažinti paramos žemės ūkiui.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškime ministrai pabrėžė žemės ūkio plėtros politikos svarbą ir finansavimo mažinimo neleistinumą.

REKLAMA

"Mūsų nuomone, neleistina mažinti finansavimą tuomet, kai ūkininkai patiria sunkumų dėl brangstančių maisto produktų ir nestabilios rinkos. Vienodos žaidimo taisyklės turi galioti tiek tarp ES narių, tiek ir šalių viduje", - teigiama dokumente.

Be to, ministrai nurodė, kad būtina kiek įmanoma greičiau pasiekti susitarimą dėl ilgalaikio ES biudžeto. Svarbu, kad ūkininkai galėtų tikėtis stabilių planavimo sąlygų ir politikos tęstinumo.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškimą pasirašė Baltijos šalių žemės ūkio ministrai - Latvijos Laimdota Straujuma, Estijos Heliras Valdoras Sėderis (Helir-Valdor Seeder) ir Lietuvos Vigilijus Jukna.

Kaip jau skelbta, visi trys ministrai laikosi bendros pozicijos, kad ūkininkams Baltijos ir kitose ES šalyse būtų suvienodintos tiesioginės išmokos.

Baltijos šalių žemdirbiai reikalauja stipraus ir sąžiningo Bendrosios žemės ūkio politikos biudžeto, kuris užtikrintų kaimo vietovių užimtumą, žemės ūkio konkurencingumą ir stabilumą, primena ELTA. Reikalaujama, kad Baltijos šalių žemdirbiams mokamų tiesioginių išmokų lygis jau nuo 2014 m. sausio 1 d., be jokių pereinamųjų laikotarpių, būtų lygus ES vidurkiui arba kiek įmanoma jam artimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų