REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakruojo rajono savivaldybėje tvyro nerimas ir nesaugumo jausmas – trečiadienį šios savivaldybės vicemero Romo Medzvecko darbo kabinete aptikta, kaip įtariama, pasiklausymo ir vaizdo stebėjimo įranga.

REKLAMA
REKLAMA

Pakruojo rajono policijos pareigūnai aptiktą įrenginį ir surinktą medžiagą perdavė Šiaulių apygardos prokuratūrai. Įvertinę visus duomenis Šiaulių prokurorai spręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto specialiosios technikos įrengimo bei panaudojimo informacijai rinkti.

REKLAMA

Įtarimų sukėlė skylutė

R. Medzveckas pasakojo pasiklausymo ir vaizdo stebėjimo įrangą savo kabinete aptikęs pats.

„Taip sutapo, kad pirmadienį savivaldybės vadovų pasitarime kalbai pasisukus apie vienur kitur sekamus ir sulaikomus politikus pajuokavome, kad gal ir mūsų kas nors klausosi, – prisiminė vicemeras. – O jau sekančios dienos vakare mano žvilgsnis netikėtai užkliuvo už įtartinos skylutės ventiliacijos angos grotelėse“.

REKLAMA
REKLAMA

Skylute susidomėjęs R. Medzveckas išjungė kabinete šviesą ir nukreipė į ventiliacijos angą žiebtuvėlio šviesos diodą. Vienas savivaldybės vadovų atkreipė dėmesį, kad nuo tokio apšvietimo ventiliacijos grotelėse kažkas sublizgėjo.

R. Medzveckas pasakojo, kad darbininkui nuėmus groteles angoje išvydo laidų pynę ir kažką panašaus į mikrofoną. Ventiliacijos angoje įmontuota vaizdo stebėjimo akutė buvo dalinai užmaskuota nestoru gipso sluoksniu. Virš pakabinamų lubų paslėpti laidai vedė į koridoriuje įrengtą dėžutę, kurią nuo pašalinių akių taip pat slėpė pakabinamos lubos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės patalpas apžiūrėję policijos pareigūnai daugiau analogiškų radinių neaptiko nė viename kabinete.

Kieno ausys ir akys sekė R. Medzvecką ir tai, kas vyksta jo kabinete? Gal vienas rajono vadovų atsidūrė po padidinamuoju specialiųjų tarnybų stiklu?

Pakruojo teisėsaugininkai sakė, kad vietos policijos komisariate joks tyrimas vicemero atžvilgiu nėra atliekamas.

Duomenų, kad tokį tyrimą atliktų kitos teisėsaugos struktūros, Pakruojo policija neturi. Specialiosios tarnybos tokia informacija paprastai be reikalo ir nesidalija.

REKLAMA

Ką galėjo sužinoti slapta vicemero kabinetą sekę asmenys? R.Medzveckas teigė, kad jo kabinete vyksta daug posėdžių ir pasitarimų. Priežastis paprasta – rajono merės Astos Jasiūnienės kabinete nėra tokio didelio stalo, prie kurio pasitarimų dalyviai sutelpa vicemero kabinete.

R.Medzveckas yra Liberalų ir centro sąjungos narys. Anksčiau šis politikas ilgus metus buvo Naujosios sąjungos gretose. Naujajai sąjungai jungiantis su Darbo partija Naujosios sąjungos Pakruojo skyrius apsisprendė išlaikyti liberalią pakraipą ir perėjo po Liberalų ir centro sąjungos vėliava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų