• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos politikai kelia europinį skandalą dėl galimai pradangintų Europos Sąjungos milijardų keliams tvarkyti. Virš 3 milijardų europinių litų (3,5 milijardo zlotų) įšaldomi.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos „Solidari Lenkija“ atstovas Europos parlamente Zbigniewas Zbioro mano, kad Europos Komisija (EK) neturėtų „bausti lenkų“ dėl to, kad vyriausybė pademonstravo nekompetenciją, įsisavinant pagarsėjusios „kokybės“ lenkiškiems keliams pagerinti skirtius milijonus.

REKLAMA

EK , sužinojusi apie Lenkijoje vykdomus tyrimus dėl piktnaudžiavimų, naudojant lėšas skirtas kelių tiesimų, sustabdė tam skirtas struktūrinių fondų išmokas, - praneša Lenkijos naujienų portalas Dziennik.pl.

ES lėšų panaudojimą projekte administruoja Lenkijos Generalinė valstybinių kelių ir greitkelių direkcija. Europos parlamentaras Z. Ziobro (Solidarios Lenkijos lyderis) lyderis viešai šaukiasi kitų šalių kolegų paramos ir spaudimo Europos Komisijai. Jo nuomone, Europos Sąjunga ir EK dabar tiesiog demonstruoja godumą ir nori taupyti bet kur.

Jo nuomone, EP transporto ir infrastruktūros komitete reiktų surengti diskusijas apie tai, kaip europiniai milijonai keliams panaudojami kitose šalyse. Visgi Z. Zbioro partija ketina siekti susisiekimo ministro Slawomiro Nowako atstatydinimo ir teigia, kad jis savo nekompetencija diskreditavo vyriausybę. EK patvirtino stabdanti virš 3 milijardų litų išmokas Lenkijos kelių gerinimui, kai susipažino su įtarimais dėl piktnaudžiavimų šioje srityje. Lenkijos regionų vystymo  ministrė Elżbieta Bieńkowska jau atmetė EK kaltinimus dėl tikrai ar tariamai padarytų klaidų trijuose bendrai finansuojamuose projektuose. Tyrimas, anot jos, bus baigtas iki kovo mėnesio,  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų