REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos atstovai Budapešto-Bamako ralyje pasiekė Maroką ir vakariniais Afrikos krantais juda Sacharos dykumos link. Varžybų grafikas įtemptas, bet radę laisvą minutę dalyviai stengiasi susipažinti su vietine kultūra. Įsimintiniausias šio etapo sustojimas – Marakešo turgus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas nors kartą pabuvojęs Maroke ypač gerai atsiliepia apie beveik didžiausią šios šalies turgų Marakeše. Vakar nusprendėme atsipūsti ir visą pusdienį praleidome jo šurmulyje. – pasakoja „Geros dovanos“ komandos narys Marius Batūra. – Įvairiaspalviais prieskoniais nukrauti stalai, vietiniai rūbai ir aksesuarai, egzotiški vaisiai ir patiekalai – turbūt pirmąkart mačiau tokią gausybę įvairiausių prekių.

REKLAMA

Pagrindinėje aikštėje dienomis marokiečiai organizuoja pasirodymus, o vakarais atsidaro kavinės ir barai. Siaurose gatvelėse galima lengvai pasiklysti – kolegos pasakojo, kad po ilgo pasivaikščiojimo tik su vietinių vaikų pagalba rado išėjimą atgal.“

Ralio dalyviai džiaugiasi pasirūpinę smulkiomis lauktuvėmis ir paragavę tradicinio marokiečių patiekalo - tadžino.

Po apsilankymo Afrikos prekybos sostinėje ekipažai pajudėjo į Zagorą. Atstumas iki kitos stotelės yra palyginti nedidelis, bet 42 laipsnių karštis ir statūs smėlio kalnai šią atkarpą primins kaip vieną sudėtingiausių. Varžybų dalyviai tikina: „Kiekvienas kalnas yra mažiausiai 2 km aukščio, o smėlis dar labiau apsunkina judėjimą, bet džiaugiamės, kad šį ruožą įveikėme be didelių nesklandumų“.

REKLAMA
REKLAMA

Senaisiais Paryžius-Dakaras ralio keliais vykstančių varžybų organizatoriai nuolatos atnaujina lenktyninės klasės dalyvių lentelę, kurios viršuje – dvi slovakų komandos. „Nissan Navara“ važiuojantys „Raid Adventure Team“ vos vienu tašku lenkia „Nissan Pathfinder“ visureigį vairuojančius „Knapek Motorsport“ atstovus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų