REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Malio islamistai yra pasirengę pradėti derybas dėl įkaitu paimto prancūzų kario likimo. Apie tai šeštadienį informavo organizacijos "Vienybės ir džihado judėjimas Vakarų Afrikoje" (DEDZA) atstovas Validas Abu Sarhajus (Walid Abu Sarhaui).

REKLAMA
REKLAMA

"DEDZA pasirengusi derėtis dėl įkaitų išlaisvinimo", - sakė islamistų atstovas agentūrai AFP. Tačiau jis nenurodė, ar šis sprendimas susijęs su situacija Malyje, kur Prancūzijos padaliniai per pastarąsias dvi savaites sugebėjo sustabdyti kovotojų judėjimą į Bamaką (Bamako), taip pat privertė juos palikti pagrindinius įtvirtinimus į šiaurės rytus nuo Malio sostinės.

REKLAMA

Prancūzų ir portugalų kilmės Žiulis Bertas Rodrigešas (Jules Berto Rodriguez) buvo paimtas įkaitu Malyje pernai lapkritį. Atsakomybę už jo pagrobimą prisiėmė DEDZA grupuotė. Iš viso kovotojų rankose Sahelio regione yra septyni Prancūzijos įkaitai.

Tuo tarpu Malio kariuomenė, padedama Prancūzijos karinių padalinių, kovoja netoli Gao miesto. Čia netrukus turi atvykti kaimyninių šalių karinės pajėgos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų