• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Benamiams bei laikinai neturintiems kur prisiglausti gyventojams paslaugas teikiantys Nakvynės namai - Kauno miesto savivaldybės įsteigta įstaiga -spūstelėjus šalčiams, praėjusį savaitgalį atšaukė iš laisvadienių savo visus darbuotojus, nes labai padaugėjo darbo. Panašiai gali nutikti ir šiai savaitei baigiantis.

REKLAMA
REKLAMA

"Esame iš anksto viskam pasiruošę. Žinome, kad žiemą turėsime daugiau nakvojančiųjų, tad augantis su kiekviena šalčio banga darbo krūvis mūsų jau nebestebina. Nakvynės namų padalinyje, skirtame moterims, pristatėme papildomų lovų. Užpildytos visos vietos ir vyrų padalinyje.

REKLAMA

Beje, nesilaikome griežtos taisyklės nepriimti nakčiai neblaivių asmenų. Nevarome nė vieno, kuris prašosi nakvynės. Tiesa, gerbdami kitus, greta jų neįkurdiname neblaivių, nevalyvų žmonių, - tokiems tiesiame ant grindų čiužinius. Be to, nereikalaujame, kad mūsų gyventojai, dienai išaušus, paliktų Nakvynės namus. Ši taisyklė žiemą, kai lauke šalta, negalioja," - trečiadienį Eltai pasakojo Kauno nakvynės namų direktorė Zita Verbavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, neretai Nakvynės namų laikiniems gyventojams prireikia ir medikų pagalbos. Patys Nakvynės namai tarp darbuotojų neturi nei gydytojo, nei slaugos specialistų, todėl išskirtiniais atvejais kviečia greitosios medicinos pagalbos ekipažą. Jeigu susirgęs Nakvynės namų klientas yra socialiai draustas, tai jis siunčiamas pas šeimos gydytoją. Kai kam iš benamių žiemą vien poliklinikos paslaugų nepakanka, tenka gydytis ligoninėje.

"Turime savo nuolatinę klientę - psichine liga sergančią moterytę, kuri, kai šilta, mieste valkatauja, girtauja ar Laisvės alėjoje įsibridusi į fontaną dainuoja. Deja, pasirūpinti savimi ji nesugeba, o kol bėdos neužpuola, geria ir siūlomą pagalbą atstumia. Dabar jai ne dainos rūpi - nušalo ir rankas, ir kojas. Jau amputuotas vienas pirštas, gydytojai kalba, kad tai moteriai reikės dar kitos panašios operacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas mūsų gyventojas stipriai peršalo dar prieš Kalėdas, bet gydytis neskubėjo. Po švenčių matėsi, kad audiniai pradėjo irti, - teko jam keliauti į Kauno klinikinės ligoninės Traumatologinį punktą. Kol kas negrįžo pas mus.

Tarp kitko, atkreipėme dėmesį į tai, kad šią žiemą nesulaukėme kai kurių Nakvynės namų klientų. Vasarą jie klajoja savais keliais, tačiau pašalus pas mus glaudžiasi. Nesinori tikėti, jog jiems gyvenimo kelionės jau baigėsi. Gal tie žmonės kur nors slaugos namuose ar kokioje globos įstaigoje buvo apgyvendinti, tad dalį savo problemų jau kaip ir išsprendė. Tačiau jų vietas užima kiti, o Nakvynės namams jau ir plėstis nėra kur", - Eltai pasakojo įstaigos vadovė Z. Verbavičienė.

Eltos korespondentė Birutė Mačienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų