REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors praėjusį sausio savaitgalį už lango spaudė šaltukas, tačiau smurto artimoje aplinkoje atvejai tik įrodė, kad dalies žmonių namuose buvo itin karšta. Ten, kur laisvai liejosi alokoholis, ten nekalti ginčai virsdavo smurtu.

REKLAMA
REKLAMA

Smurto artimoje aplinkoje įstatymas veikia jau daugiau kaip metus. Prieš pat sutinkant 2013-sius pasidžiaugta pasiektais rezultatais. Smurto atvejų išliko, tačiau jie tapo labiau kontroliuojami. Todėl pasitarta ir nuspręsta, kad judama teisinga linkme.

REKLAMA

Tačiau atrodo, kad tas judėjimas nėra pakankamai greitas. Reikia pripažinti, kad prieš smurtą namuose kovojama ir tas daroma iš peties. Bent jau praėjusiais metais pagalbos prašymų sulaukta net keliasdešimties tūkstančių.

Trenkė su strypu

Itin žiaurus atvejis užregistruotas Vilniuje. Šeštadienį, apie vidurdienį, į sostinės ligoninę pristatyta nėščia (nėštumas 25 savaičių) moteris. 26-erių nukentėjusioji dėl skausmų šone šiuo metu gydoma ambulatoriškai.

REKLAMA
REKLAMA

Nėščia moteris paaiškino, kad tą pačią dieną Vilniuje, Šeškinės gatvėje esančiame name, ją užpuolė sugyventinis. 51-erių vyras metaliniu strypu trenkė moteriai į pilvą. Policijos pareigūnai apklausė neblaivų įtariamąjį (0,9 promilės alkoholio). Tokio žiaurumo priežasčių pareigūnai įvardyti nepanoro.

Badėsi ir kandžiojosi

Naktį į sekmadienį, apie 3.15 val., Kuršėnuose (Šiaulių r.), Pakuršėnio gatvėje esančiame name nukentėjo 48 metų šeimininkas. Šiame miestelyje susiklostė įprastas scenarijus. Namuose vyko išgertuvės. Namo šeimininkas buvo sužalotas dūriu į krūtinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl durtinės žaizdos krūtinėje jis buvo paguldytas į ligoninę. Policija sulaikė 32 metų įtariamąjį. Vyras atsisakė pasitikrinti blaivumą. Jis atsidūrė areštinėje.

Tą pačią naktį, apie 2 val., dar vienas incidentas užregistruotas Panevėžyje. Durpyno gatvėje esančiame bute 18-metei D. L. buvo nukąsta apatinė lūpa. Mergina buvo paguldyta į Vilniaus ligoninę. Netrukus sulaikytas neblaivus 22-metų įtariamasis (2 prom. alkoholio) I. G., kuris uždarytas į areštinę.

Grasino kirviu ir plaktuku

Dar vieno incidento pavyko išvengti šeštadienį. Pasvalio rajono policijos komisariate gautas moters pranešimas, kad Kriklinių kaime, prie jos namų vaikšto ir triukšmauja kaimynas.

REKLAMA

Į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams, jaunuolis sulaikymo metu grasino pareigūnams kirviu, plaktuku ir užpjudyti šunimi. Panaudojus specialiąsias priemones (ašarines dujas ir kovinių-imtynių veiksmus), jaunuolis buvo sulaikytas.

Įtariamasis neblaivus (1,61 prom. alkoholio) 22 metų D. G. uždarytas į areštinę. Pareigūnai per šį incidentą nenukentėjo. Ko jaunuolis šlaistėsi aplink kaimynės namus pareigūnai nenustatė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų