REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios ir populiariausios švietimo įstaigoms Lietuvoje skirtos informacinės sistemos TAMO komanda sėkmingai pradėjo platinti elektroninius mokinio pažymėjimus (EMP). Juos jau užsisakė ir gavo pirmosios trys mokyklos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji juos užsisakyti suskubo Raseinių raj. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazija, kuriai dar 2012 metų gruodžio mėnesį atiteko 392 naujo tipo mokinio pažymėjimai. Pasak gimnazijos direktorės Janinos Jasiulienės, naujieji pažymėjimai atveria daugiau galimybių tiek mokiniams, tiek ir tėveliams.

REKLAMA

„Mūsų gimnazija buvo viena pirmųjų, pradėjusių naudoti el. dienyną, tad el. mokinio pažymėjimų diegimas buvo natūrali modernizacijos tąsa. Sprendimą pereiti prie naujojo pavyzdžio pažymėjimų priėmėme pasitarę su visa gimnazijos bendruomene ir administracija. Iš pradžių EMP suteikiamas galimybes pristatėme mokytojams, o vėliau, rugsėjo 1 d., apie juos papasakojome ir tėveliams. Nei vieni, nei kiti naujovei nesipriešino, nes suprato, kad galimybė tiksliau vykdyti gimnazijos valgykloje vykdomo maitinimo apskaitą, supaprastinti bibliotekos veiklą ar vaikams kišenpinigius pervesti į EMP, o ne duoti grynaisiais, yra tikrai svarbūs patobulinimai“, – aiškino Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, įstaigai šios naujovės įvedimas nekainavo nieko, mat gimnazijoje besimokančių vaikų tėvai sutiko asmeninėmis lėšomis nupirkti EMP savo vaikams. Vienas pažymėjimas jiems kainavo 10 Lt. „Tėvelių pritarimas ir parama buvo pelnyta ne per vieną dieną. Mūsų gimnazija su jais glaudžiai bendrauja jau ilgą laiką, todėl tokie dalykai kaip uniformos, o dabar ir EMP, niekam nekelia klausimų“, – sakė Janina Jasiulienė ir pabrėžė, kad dėl sėkmingai įgyvendintos naujovės gimnazijos bendruomenė yra dėkinga direktoriaus pavaduotojai ugdymui Danutei Janukienei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu TAMO projekto vadovės Viktorijos Burlinskaitės teigimu, ateityje el. pažymėjimų paklausa stabiliai didės. Ją skatins sėkmės istorijos ir geri drąsiausių bei novatoriškiausių mokyklų pavyzdžiai.

„El. mokinio pažymėjimai yra naujovė. Be to, jie nėra privalomi, todėl didelė mokyklų dalis šiuo metu tiesiog stebi, kas vyksta aplinkui. Tačiau jau gana greitai, manau, jos išgirs teigiamus atsiliepimus apie EMP ir tuomet pradės masiškai diegti juos savo įstaigose“, – svarstė TAMO atstovė.

Anot V. Burlinskaitės, šiais mokslo metais TAMO naujuosius el. mokinio pažymėjimus įteiks dar 17 mokyklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų