• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Europos Parlamentas paragino Europos Komisiją ir ES valstybes ieškoti būdų sutelkti valstybių skolas. EP narių įsitikinimu, atsargiai pasitelkus tinkamas priemones galima išvengti piktnaudžiavimo skolų sutelkimu ir sustiprinti euro zoną. Apie tai praneša Europos Parlamento (EP) spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

EP pranešėjos Silvijos Gular (Sylvie Goulard) (Liberalai ir demokratai, Prancūzija) parengtoje rezoliucijoje Europos Komisija raginama išnagrinėti įvairias skolos sutelkimo galimybes ir pateikti galimą jų įgyvendinimo planą.

REKLAMA

EP siūlo nedelsiant įsteigti Europos skolų grąžinimo fondą, taip pat apsvarstyti galimybę pakeisti ES sutartį siekiant įteisinti bendrą nacionalinės, o vėliau ir Europinės skolos vertybinių popierių emisiją.

Rezoliucijoje pabrėžiama, kad euro zona yra unikali tuo, kad ji turi vieningą valiutą, tačiau joje nėra bendros obligacijų rinkos ar bendros biudžeto politikos. Euro zonos stabilumas priklauso nuo jos išbaigtumo, kuris teigiamai paveiktų finansų rinkas, pažymi europarlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų