• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos valdžia su jai neįtinkančiais asmenimis elgiasi panašiai kaip Baltarusijos režimas – Minskas savo kritikus grūda už grotų, o Vilnius juos įtraukia į nepageidaujamų asmenų sąrašą rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Skaudų buvusios Lietuvos dešiniųjų valdžios akibrokštą patyrė garsi Baltarusijos opozicijos atstovė, antibranduolinio judėjimo lyderė Tatjana Novikova, protestuojanti prieš Visagino atominės elektrinės projektą. Minsko režimo persekiojama baltarusė tik internete galėjo stebėti, kaip praėjusių metų rudenį Lietuvoje vyko debatai dėl atominės elektrinės ir referendumas. Mat būtent tuo metu T. Novikova kažkodėl buvo įtraukta į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Lietuvos pareigūnai iš juodojo sąrašo šią kaimyninės šalies aktyvistę išbraukė tiktai kiek aprimus „atominėms aistroms“. Oficialusis Vilnius gruodžio 10-ąją nusprendė, kad skydliaukės vėžiu serganti moteris Lietuvai jau nebepavojinga. „Buvau priblokšta. Juk jūsų šalį visada laikiau demokratiška“, – „Lietuvos rytui“ sakė opozicijos atstovė. T. Novikova šiomis dienomis vėl atvyko į Vilnių. Ji mėgina išsiaiškinti, kodėl Lietuvai laikinai buvo tapusi nepageidaujama. T. Novikova dažnai keliauja po Vakarų Europos šalis, susitinka su atominės energetikos priešininkais, žaliųjų judėjimo dalyviais. Tačiau dar nebuvo atvejo, kad kuri nors valstybė jos neįsileistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų