REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įkalinęs savo tėvynainį norvegas teisme toliau vaidina neįgalų, tuo tarpu jo bendrai iš Lietuvos sutiko papasakoti įkaito istoriją.

Įkalinęs savo tėvynainį norvegas teisme toliau vaidina neįgalų, tuo tarpu jo bendrai iš Lietuvos sutiko papasakoti įkaito istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas toliau tęsė baudžiamosios bylos nagrinėjimą, kurioje Norvegijos pilietis Steinaras Westby bei trys Lietuvos piliečiai – Andrejus Sochoras, Salvijus Markaitis ir Dmitrijus Družininas, kaltinami pagrobę norvegą Bjorną Kovernemą bei prievartavę jo turtą, grasinę nužudyti vaikus ir žmoną.

REKLAMA

Lietuvos pilietis A. Sochoras pasakojo su norvegu S. Westby susipažinęs dar Norvegijoje, paskui šis atvykdavo į Lietuvą, prašydavo rasti jam būstą. S. Westby teismui sakė besiverčiantis logistikos verslu.

Pasak teisiamojo A. Sochoro, kartą S. Westby paprašė jam padėti – atvykti į senamiestį, kur bute jis neva turi svečią, kurį reikia prižiūrėti. Taip pat jis paprašė nupirkti lipnios juostos.

A. Sochorui atvykus į butą Gedimino prospekte S. Westby parodė į jau surištą vyriškį ir liepė jį sumušti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau A. Sochoras tik papildomai surišo šį lipnia juosta, o norvegas paprašė parašyti ant lapo kažkokius skaičius. Vėliau teisiamasis suprato, kad tai buvo banko kortelės kodas. S. Westby paėmė įkaito piniginę ir banko korteles, o paskui atnešė pinigų.

Nors pagrobtasis vyriškis siūlė pinigų ir prašė pasigailėti jo šeimos, A. Sochoras nesutiko jo paleisti.

Kitas teisiamasis D. Družininas tikino teismą, kad įkalbėjo S. Westby atrišti rankas įkaitui, tačiau pabėgti nesiūlė, nes nepažinojo kitų S. Westby bendrininkų, nežinojo, kuo viskas baigtųsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamas S. Westbio bendras S. Markaitis teismą tikino nieko neprisimenantis apie nusikaltimą, mat tuo metu vartojo alkoholį ir vaistus.

B. Kovernemą išlaisvino Lietuvos policija, gavusi pranešimą iš Norvegijos policijos – iš pagrobto įkaito žmonos ji jau žinojo apie nuimamus iš banko sąskaitos pinigus.

Per kelis kartus nusikaltėliai nuėmė 180 tūkstančių Norvegijos kronų.

Per šturmą, vykusį 2011 metų spalį, policija sulaikė nusikaltimo organizatorių S. Westby ir jo parankinius.

Nors pagrindinis įtariamasis mėgina simuliuoti psichikos ligą, teismą apibėrė skundais neva negavęs medicinos pagalbos, teismas toliau narplioja šią istoriją.

Pats nukentėjusysis norvegas taip pat dalyvauja teisme.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų