REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

72 metų amžiaus kinas tapo vienu iš populiariausių savo šalies modelių. Ir jis demonstruoja ne vyriškus rūbus, o moteriškus, praneša „The Wall Street Journal“.

72 metų amžiaus kinas tapo vienu iš populiariausių savo šalies modelių. Ir jis demonstruoja ne vyriškus rūbus, o moteriškus, praneša „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liu Qianpingas – 72 metų modelis, pozuojantis su rožine suknele, baltu kailiu arba žaliomis pėdkelnėmis. Jo populiarumas toks nežmoniškas, kad jis jau spėjo tapti vadinamųjų interneto „mimų“ personažu.

REKLAMA

Liu, dabar jau buvęs ryžių augintojas iš Kinijos Chuanio provincijos, už dabartinį savo populiarumą turi dėkoti savo anūkei Liu Tin. Ji keletą mėnesių ieškojo modelio, kuri galėtų padėti išpopuliarinti jos internetinę parduotuvę. Tačiau didelio honoraro brangiai apmokamam modeliui ji pasiūlyti negalėjo.

Merginos akys nukrypo į savo senelį, kuris jai pasirodė labai tinkamos figūros. Liu nusprendė, kad Liu Qianpingas puikiai atrodys su suknelėmis. Ir ji neklydo. Jos parduotuvės pardavimai pradėjo staigiai augti.

REKLAMA
REKLAMA

Liu Qianpingo populiarumas byloja apie kultūrų kaitą greitai senėjančioje visuomenėje. Šis smulkus vyras, kuris kasdieniniame gyvenime nešioja įprastą vyrišką kostiumą, priklauso Kinijos senukų kartai, kuri jau patyrė staigų kultūros pokytį. Jų gyvenimas – nesuvokiamos permainos: nuo bado iki greito maisto. Per ilgus metus šie pagyvenę kinai įgijo tokias savybes, kurios visiškai nedera su stereotipiniais suvokimais apie konservatyvias Azijos šalis.

Kinijos internete jau pasirodė visas atskiras žanras „laolaiqiao“. Tai galėtų būti išversta kaip „seniai imasi tokių jaunimo linksmybių, kurioms nesiryžtų netgi pats jaunimas“. Tarp „laolaiqiao“ žvaigždžių – Bai Shuying, kuri būdama 65 metų amžiaus sėkmingai suvaidino Michaelą Jacksoną realybės šou, arba mėgėjiškas choras, atlikęs Lady Gaga dainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau grįžkime prie Liu Qianpingo. Šis žmogus 40 metų dirbo ryžių laukuose. Tačiau dabar jis, kad užsidirbtų, užsideda spalvingus moteriškus megztinius arba perukus iš šviesių plaukų.

Įdomu tai, kad dauguma Kinijos interneto vartotojų palaiko Liu Qianpingą. Tiesa, yra ir tokių, kurie mano, kad senukas spjauna į veidą tradicijoms. Kiti mano, kad jo anūkė senuką išnaudoja. Tai neigia pats Liu Qianpingas: „Anūkė mane gerbia. Jis prašo manęs užsidėti tik tuos rūbus, kurie man patinka.“

Liu Qianpingas pasakoja, kad turi ir savo principų bei taisyklių. Jis drabužių derinius kuria pats bei atsisako prieš fotoaparatų objektyvus demonstruoti savo nuogą kaklą.

Beje, pasikapsčius Kinijos istorijoje, galima aptikti ir senuką pateisinančių faktų. Iki pat penkto praėjusio amžiaus dešimtmečio moterų vaidmenis Pekino operose atlikinėjo būtent vyrai...  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų