REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė šiandien registravo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kurios panaikintų tik nuo šių metų sausio 1-os dienos įsigaliojusius draudimus prekiauti alumi didesnėse nei 1 litro talpose bei prekybą stipresniu nei 7,5 proc. alumi ir sidru. Toks pasiūlymas grindžiamas politikos koordinavimu su Europos Komisija, informuoja 15min.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisijos teigimu, toks draudimas galimai pažeidžia laisvo prekių judėjimo susitarimą

Pasak D. Mikutienės, „jeigu šios nuostatos būtų panaikintos, EK nepradėtų ES teisės pažeidimo procedūros ir nekeltų bylos prieš Lietuvą Teisingumo Teisme. Be to, šių nuostatų panaikinimas sudarytų prielaidas tolesnėms diskusijoms su EK dėl galimų alternatyvių alkoholinių gėrimų vartojimo Lietuvoje problemos sprendimo būdų“.

Šis klausimas ir baudos galimybė dėl Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktų neatitikimo buvo iškeltas kai mažų alaus daryklų asociacija pernai pavasarį kreipėsi į EK, prašydama ištirti, ar Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos atitinka Europos teisę. Spalį asociacija gavo EK atsakymą, kad minėtuoju draudimu pažeidžiama laisvų prekių judėjimo nuostata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų