• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

34-ojo Dakaro ralio antrajame etape automobilių klasėje Lietuvos atstovų - Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas virto, tačiau sėkmingai pasiekė finišą.

REKLAMA
REKLAMA

„Sekmadienį turėjome sunkią ir tragikomišką dieną. Greičio ruožo pradžioje padariau klaidą. Atrodė, kad po 20 minučių darbo galėsime toliau tęsti lenktynes. Bet viskas taip paprastai nesibaigė. Apie tai galėčiau parašyti knygą“, - kalbėjo B. Vanagas.

REKLAMA

„Be apgadinto kėbulo ir prakirsto radiatoriaus , kurį reikėjo klijuoti bent 3 kartus, supilto apie 40 litrų vandens, pamesto stogo, nuskrido su visom GPS antenomis, virš 200 km pravažiavus be priekinio stiklo, ir galiausiai dėl viso šito proceso pasibaigusio kuro, likus 12 km iki finišo, mes labai džiaugiamės būdami stovykloje“, - teigė pilotas.

B. Vanagas teigė, kad organizatoriai nusprendė lietuvių ekipažui pritaikyti prioritetiniams vairuotojams taikomą taisyklę ir leis startuoti iš 29 pozicijos. Kitų atveju kito etapo pradžia būtų iš rikiuotės galo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kolektyvas turės ilgą naktį. Tikiu, kad viską spėsime padaryti, - pasiekęs etapo finišą kalbėjo B. Vanagas. – Beje, turiu padėkoti Peru tautai. Vienas jos atstovas suradęs mūsų stogą, atvežė jį net į už 200 km esantį bivuaką.

Dakaro ralio debiutantai B. Vanagas ir S. Jurgelėnas bendrojoje įskaitoje iš 17-osios vietos nukrito į 125-ąją. Mūsų šalies atstovai lyderiams pralaimi daugiau nei 8 val. Lietuvių ekipažas pirmadienį startuos iš 29 pozicijos.

Antrajame etape motociklų klasėje lietuvis Gintautas Igaris ("Yamaha") užėmė 106-ąją vietą. Jis nuo nugalėtojo ispano Joano Barreda ("Husqvarna") atsiliko 1 val. 25 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkvežimių klasėje antrąjį etapą iš eilės laimėjo olandas Gerardas de Rooy ("Iveco"). Lietuviško kraujo turintis Kazachstano atstovas Artūras Ardavičius ("Kamaz") liko 15-as (+44.44), o "Man" ekipažas su lietuviu Gintaru Sadovnyku užėmė 70-ąją vietą (+6:54.17).

Keturračių motociklų klasėje pirmąją vietą užėmė argentinietis Marcosas Patronelli ("Yamaha").

Dakaro ralis Pietų Amerikoje rengiamas penktą kartą. Varžybų dalyviams iš viso teks įveikti daugiau nei 8000 km. Ralis baigsis sausio 20 dieną Santjage (Čilė).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų