REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Naujoji Vyriausybė dar turi laiko ir galimybių prašyti eurą Lietuvoje įvesti jau nuo kitų metų, tačiau Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius šiomis dienomis vėl pakartojo, kad realiausia bendrosios Europos valiutos įvedimo Lietuvoje data – 2015-ieji, praneša „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, premjeras neneigė, kad dabar laukiama galutinių praėjusių metų ekonominių ir finansinių rezultatų, kurie formaliai gali parodyti, jog Lietuva gali tikėtis euro ir anksčiau – jau nuo 2014-ųjų.

REKLAMA

„Sausio pabaigoje ir vasario pradžioje matysime visus rezultatus ir tada galėsime juos įvertinti“, – sakė ministras pirmininkas. Pasak A. Butkevičiaus, ES dabar griežčiau vertina šalis, pageidaujančias įsivesti eurą. Esą be pagrindinių kriterijų, kuriuos turi atitikti kandidatė, įvesta ir papildomų. Pagrindiniai vadinamieji Mastrichto kriterijai, kuriuos turi atitikti eurą įsivesti pretenduojant valstybė, yra tokie: biudžeto deficitas neturi viršyti 3 proc. BVP, valstybės skola – ne daugiau kaip 60 proc. BVP bei turi būti atitinkamas infliacijos lygis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius negalėjo pasakyti, ar tikrai Lietuvos Vyriausybė jau vasarį kreipsis į ES institucijas dėl euro įvedimo. Tačiau, pasak premjero, „situacija bus įvertinta ir bet kuriuo atveju bus parengta euro įsivedimo programa“.

Valdančiojoje koalicijoje vyrauja skeptiškos nuomonės dėl skubėjimo įsivesti bendrąją Europos valiutą. Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, Tvarkos ir teisingumo partijos atstovas Remigijus Žemaitaitis yra pareiškęs: „Geriau ilgiau pabūti baltomis varnomis, negu likti be kelnių, stengiantis neatsilikti nuo estų ir latvių. Žiūrėkime, kas naudingiausia mūsų žmonėms ir valstybei. Ką laimėsime eurą įsidėję į kiaurą kišenę?“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų