REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

9 dalykai, kurių nereikėtų daryti darbe

JAV portalas „careerbuilder.com“ paskelbė „devynis ofiso įstatymus“.

 

1. Nevokite. Šis biblinis priesakas itin aktualus biuro darbuotojams. Mes dažnai užmirštame, kad popierius spausdintuvui, CD, lapeliai užrašams ir rašikliai, gulintys ant darbo stalo, yra ne mūsų, o kompanijos, kurioje dirbame, nuosavybė.

REKLAMA
REKLAMA

 

2. Nekaltinkite kitų dėl savo klaidų. Tai nesąžininga, kvaila ir tiesiog vaikiška. Labai nemalonu pripažinti, kad tavo klaidos įtakojo bendro darbo kokybę. Tačiau kur kas nemaloniau prisipažinti, kad tu sumelavai ir apjuodinai kitą, kad nuslėptum savo klaidas.

REKLAMA

 

3. Neliežuvaukite. Išgirdę gandą neperduokite jo toliau. Nes paskui reikės meluoti, kad esate niekuo dėtas, o dėl visko kalta direktoriaus sekretorė, kuri kažkada kažką pasakė jūsų poskyrio vadybininkui.

 

4. Neapsimeskite sergančiu. Jei jus užklupo nuovargis ir depresija, pasiimkite nemokamų atostogų. Jei jūs, apsišaukęs labiausiai sergančiu žmogumi pasaulyje, parduotuvėje netikėtai sutiksite kolegą ar viršininką, jie nebus labai patenkinti jūsų netikėtu „pasveikimu“.

REKLAMA
REKLAMA

 

5. Neikite į darbą sirgdami. Per didelis, kaip ir per mažas, troškimas dirbti nėra gerai. Jei iš tiesų susirgote, užkrėsti dar ir kolegas - nėra pats geriausias būdas pelnyti jų pagarbą.

6. Nesinaudokite ofiso technika asmeniniais tikslais. Atminkite, kad vadovų kantrybė taip pat turi ribas. Ir bausmė už tokį piktnaudžiavimą gali būti žiauri ir netikėta.

7. Neaptarinėkite asmeninių problemų. Jei jūsų asmeniniame gyvenime kažkas ir trukdo dirbti, tai gali būti priežastis jus išleisti nemokamų atostogų ar visai atleisti iš darbo. Bet kokiu atveju, neverta verkti kolegai ant peties. Pernelyg daug šnekėdamas apie savo problemas galite sugadinti savo reputaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

8. Nesirenkite bet kaip. Visai nesvarbu, kiek metų jūs dirbate kompanijoje, ar jūsų bosas yra savas žmogus, kiek valandų jūs šiąnakt miegojot ir kaip karšta lauke. Drabužiai visada turi būti švarūs, nepriekaištingi ir atitikti bendrą ofiso stilių.

 

9. Neflirtuokite. Prieš pradėdami tarnybinį romaną su savo vadovu/e, pasidomėkite, kaip kompanijoje žiūrima į panašias situacijas. Pagalvokite, ar esate pasiruošę atsisveikinti su savo darbu, jei jūsų flirtas priimtas nebus. O svarbiausia, ar galėsite dirbti su savo buvusiu mylimuoju, jei jūsų santykiai nesusiklostys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų