REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jūs kada nors buvote toks alkanas, jog net nepastebėjęs pradėjote valgyti mėsainį su visu popieriumi, kuriuo jis buvo įpakuotas? Kai kuriems žmonėms taip nutinka nuolat. Atrodytų, jog tai nieko baisaus, tačiau kai kuriems žmonėms įpakavimo popieriaus atsikandimas su maistu yra pats šlykščiausias dalykas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vienas iš Brazilijoje esančių greitojo maisto restoranų „Bob‘s“ pasirūpino, jog jų išbadėjusiems klientams daugiau nekiltų jokių rūpesčių ar nemalonumų dėl maisto įpakavimų.

REKLAMA

Slate.com tyrimo duomenimis 2011 metais JAV gyventojai išmetė daugiau nei 75 mln. tonų pakuočių atliekų ir tik pusė iš jų buvo rūšiuojamos perdirbimui. Maisto pakuočių atliekos yra rimta aplinkosaugos problema ir mokslininkai metų metus ieškojo kaip šią problemą būtų galima išspręsti.

Šių metų pradžioje Hardvardo mokslininkai pranešė, jog jiems pavyko sukurti valgomą popierių, kuris gali būti naudojamos maisto įpakavimui. Anot mokslininkų, šis naujas įpakavimui tinkamas valgomas popierius visiškai nekeičia nei maisto išvaizdos, nei skonio. Praėjus metams po mokslininkų pranešimo, Brazilijos greitojo maisto užkandinė pasirįžo išbandyti šį intriguojanti atradimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šis valgomasis popierius niekuo nesiskiria nuo iki šiol greitojo maisto restoranuose naudojamo įprasto maisto įpakavimo popieriaus. Ir sprendžiant iš klientų reakcijos, šis popierius tikrai yra valgomas ir jo skonis nėra jau toks baisus. Ir po šios reklaminės kampanijos, „Bob‘s“ greitojo maisto užkandinė pateikė stulbinamą ataskaitą: nebuvo išmestas nei vienas maisto įpakavimo popierėlis.

Manoma, jog šis mokslininkų atradimas ateityje gali išpręsti rimtas aplinkosaugos problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų