• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Druskininkų pasieniečiai neleido per Raigardo punktą į Lietuvą atvykti penkiems Gruzijos piliečiams. Pėsčiomis iš Baltarusijos ėję gruzinai neturėjo vizų. Be to, du iš jų yra nepageidaujami Šengeno erdvėje rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai Raigardo punkte patikrino grupelės pėsčiomis atėjusių asmenų dokumentus. Iš Baltarusijos į Lietuvą norėjo patekti du 27-erių, 34-erių, 37-erių ir 40-ies Gruzijos piliečiai. Jie turėjo savo šalies pasus, tačiau neturėjo vizų, suteikiančių teisę atvykti į Šengeno erdvę. Be to, Druskininkų pasieniečiai nustatė, kad du iš šių Gruzijos piliečių yra nepageidaujamų Šengeno erdvėje asmenų sąraše.

REKLAMA

Po neilgai trukusių procedūrų VSAT pareigūnai gruzinų penkiukę grąžino atgal į Baltarusiją.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai į šalį dėl dėl įvairių priežasčių neįsileido 2191 asmens iš 23 valstybių. 1546 jų neįleisti, kai bandė atvykti iš Baltarusijos, 557 – iš Rusijos, 51 atskridęs į oro uostus, 37 – pajūrio ruože.

Tarp neįleistųjų daugiausiai buvo Baltarusijos ir Rusijos piliečių – atitinkamai 1065 ir 790.

Taip pat pasieniečiai neleido į Lietuvą atvykti 113 gruzinų, 54 ukrainiečiams, 32 moldavams, 25 kazachams, 19 armėnų, 16 kirgizų. Į Lietuvą šiemet dar nebuvo įleisti piliečiai iš tokių šalių kaip Angilija, Azerbaidžanas, Ekvadoras, Indija, Izraelis, Kinija, Kongas, Malis, Nigerija, Rumunija, Tadžikistanas, Turkija, Turkmėnistanas, Uzbekistanas ir Vietnamas. Į Lietuvą nepateko ir 6 asmenys be pilietybės.

Dažniausia neįleidimo priežastis, dėl kurios pasieniečiai atgal išsiuntė 1330 užsieniečių, buvo galiojančios vizos neturėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų