• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kirgizijos sostinėje Biškeke nuvirto pagrindinė šalies naujametinė eglė, pastatyta centrinėje miesto aikštėje „Ala Too“. 23 metrų aukščio konstrukcija sugriuvo maždaug 2:30, informuoja „Kyrgyztoday“. Nukentėjusių nėra, bet žaislai buvo apgadinti, ir dar neaišku neaišku, kada pagrindinė eglė vėl bus pastatyta.

REKLAMA
REKLAMA

Kirgizijos leidinys praneša apie padidintą valdžios institucijų dėmesį neįprastam incidentui: į „Ala Too“ aikštę iš karto atvyko Biškeko vicemeras Viačeslavas Krasijenko. Jis tikėjosi, kad eglė bus atstatyta jau ryte, tačiau, kaip praneša svetainė „For.kg“, šeštadienį vyksta intensyvūs demontavimo darbai. Pasirodė, kad plieninis vamzdis ties konstrukcijos pagrindu sulinko, ir ištiesinti jį ne taip paprasta.

REKLAMA

V. Krasijenko negalėjo įvardyti incidento kaltininkų ir sakė, kad eglė, greičiausiai, nuvirto dėl škvalo. Vėliau vicemeras pasakė, kad eglė, galimas daiktas, bus patrumpinta ir sutvirtinta papildomais lynais. Tarnyboms operatyviai sureagavus, papuošalai ir žaislai nebuvo pavogti.

Sugriuvusi konstrukcija Biškeke buvo naudojama nuo 2008 metų, ir toks incidentas įvyko pirmą kartą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų