REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Federacijos vyriausybė nusprendė likviduoti ypatingąją turistinio ir rekreacinio tipo ekonominę zoną „Kuršių nerija“ Kaliningrado srityje. Atitinkamas nutarimas šiandien, gruodžio 22 dienos rytą, paskelbtas ministrų kabineto svetainėje. „Kuršių nerija“ buvo įkurta 2007 metų vasarį ir iki 2009 metų kovo pinigai buvo investuojami į infrastruktūros vystymą. Dabar vyriausybė konstatuoja: „Ypatingojoje ekonominėje zonoje (YEZ) neužregistruota nė vieno rezidento ir nepritraukta privačių investicijų“.

REKLAMA
REKLAMA

Pažymėtina, kad potencialūs investuotojai, kuriuos apklausė „Kommersant“, sakė, jog rajonas blogas investavimui būtent dėl to, kad jame nėra infrastruktūros. Viena iš priežasčių, dėl kurių kyla sunkumų turizmui, buvo paminėta vizų režimo apribojimai – eilėse tenka „stovėti ištisas valandas“.

REKLAMA

Pagal ypatingųjų ekonominių zonų įstatymą, jeigu per trejus metus YEZ nepasirodo investuotojai, tokia zona gali būti likviduota. O „RIA „Novosti“ primena, kad anksčiau Kaliningrado srities valdžia kalbėjo, jog yra pasirengusi prisiimti visą atsakomybę už investuotojų pritraukimą projektui įgyvendinti.

Vyriausybė pabrėžia, kad priimtas sprendimas dėl YEZ likvidavimo nepareikalaus papildomų išlaidų iš biudžeto. Ekonominės plėtros ministerija dar pernai pateikė vyriausybei du nutarimų projektus dėl dviejų YEZ likvidavimo – Kaliningrado srityje ir Stavropolio krašte.

OAO „Ypatingosios ekonominės zonos“ generalinis direktorius Olegas Kostinas agentūrai „Prajm“ anksčiau sakė, kad dėl turistinių zonų nėra vienareikšmio sprendimo – išsaugoti jas ar ne.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų